Overzicht van Kaspersky Security Cloud for Mac

14 februari 2022

ID 96495

Kaspersky Security Cloud beschermt computers die werken met macOS tegen virussen en andere dreigingen voor de beveiliging van de computer.

Anti-Virus voor Bestanden

Anti-Virus voor Bestanden beschermt het bestandssysteem van de computer in realtime door pogingen tot het openen van bestanden te onderscheppen en te analyseren. Je kunt de acties configureren die het programma uitvoert op geïnfecteerde bestanden. Standaard desinfecteert of verwijdert Kaspersky Security Cloud kwaadaardige objecten. Meer weten.

Web Anti-Virus

Web Anti-Virus beschermt gegevens die worden verstuurd en ontvangen door de computer via de HTTP- en HTTPS-protocollen in de browsers Safari, Google Chrome en Firefox. Dit onderdeel omvat de Kaspersky Security-browserextensie, die je kunt installeren voor het scannen van websitekoppelingen op phishing en kwaadaardige webadressen en het reduceren van het risico op onderschepping bij het invoeren van wachtwoorden op websites. Meer weten.

Network Attack Blocker

Network Attack Blocker beschermt de computer tegen indringing in het besturingssysteem. Dit onderdeel beschermt tegen cyberaanvallers (die poorten scannen en beveiligingsaanvallen uitvoeren) en tegen de malware die ze installeren (inclusief malware die persoonlijke gegevens probeert te versturen naar criminelen). Meer weten.

Scan

Kaspersky Security Cloud detecteert en neutraliseert op verzoek eventuele virussen en andere dreigingen voor de beveiliging van de computer in het opgegeven scanbereik. Je kunt de acties configureren die het programma uitvoert op geïnfecteerde bestanden. Standaard desinfecteert of verwijdert Kaspersky Security Cloud kwaadaardige objecten. Je kunt een volledige scan van de computer, een snelle scan van de kritieke gebieden van de computer en een scan van een opgegeven scanbereik uitvoeren. Je kunt ook opties configureren voor het scannen van externe schijven die op de computer worden aangesloten. Meer weten.

Veilig Bankieren

Veilig Bankieren beschermt je financiële transacties wanneer je websites van banken, betaalsystemen en online winkels bezoekt, of gewoonweg overal waar je gegevens van bankpassen moet invoeren of betaalt via het internet. Veilig Bankieren zorgt ervoor dat je de echte websites van banken, betaalsystemen en online winkels bezoekt. Het controleert de beveiligingscertificaten op basis van de gegevens uit Kaspersky Security Network. De lijst met gevalideerde websites van banken, betaalsystemen en online winkels wordt automatisch bijgewerkt samen met de programmadatabases. Meer weten.

Privacybescherming

Kaspersky Security Cloud blokkeert de toegang tot je webcam om te voorkomen dat programma's deze gebruiken, voorkomt dat websites je activiteit bijhouden en controleert of je accountgegevens mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn wegens gegevenslekken op populaire websites. Meer weten.

Kaspersky Security-extensie voor browsers

Je kunt de Kaspersky Security-extensie gebruiken om je online activiteit te beveiligen en om je wachtwoorden en gevoelige gegevens te beschermen. Meer weten.

Thuisnetwerk

Kaspersky Security Cloud bewaakt apparaten die verbinding maken met je draadloze thuisnetwerk. Meer weten.

Statusmonitor voor harde schijven

Kaspersky Security Cloud bewaakt je harde schijven om onverwacht gegevensverlies te voorkomen en om je waardevolle informatie veilig te houden. Het programma gebruikt S.M.A.R.T.-technologie om de cruciale parameters van harde schijven in een rapport op te nemen en om belangrijke gebeurtenissen en kritieke problemen te melden. Meer weten.

Update

Kaspersky Security Cloud updatet regelmatig de databases via de Kaspersky-updateservers. Het programma kan nieuwe versies van Kaspersky Security Cloud automatisch downloaden en installeren. Meer weten.

Quarantaine

Wanneer een geïnfecteerd bestand wordt gedetecteerd, maakt Kaspersky Security Cloud een kopie van het bestand in Quarantaine alvorens het probeert het bestand te desinfecteren of te verwijderen. Je kunt de originele versie van het bestand altijd terugzetten. Meer weten.

Rapporten

Kaspersky Security Cloud genereert rapporten over gebeurtenissen en acties van programmaonderdelen. Meer weten.

Meldingen

Kaspersky Security Cloud gebruikt meldingen om je op de hoogte te brengen van bepaalde gebeurtenissen tijdens de werking van Kaspersky Security Cloud. Meldingen kunnen vergezeld gaan van geluiden. Meer weten.

Beschermingscentrum

Kaspersky Security Cloud helpt je bij het analyseren en oplossen van problemen en dreigingen voor de beveiliging van de computer, geeft aanbevelingen om de bescherming van je computer te verbeteren en levert het meest recente nieuws en speciale aanbiedingen van Kaspersky. Meer weten.

Beveiligingsrapporten

Kaspersky Security Cloud genereert beveiligingsrapporten die een beknopt overzicht van de scanstatistieken en gevonden beveiligingsproblemen bevatten. Meer weten.

Extern beheer via My Kaspersky

Door in te loggen bij My Kaspersky op een computer met een internetverbinding kun je de bescherming van je computers waarop Kaspersky Security Cloud is geïnstalleerd op afstand beheren: bekijk de huidige status van de computerbescherming, los problemen op, reageer op dreigingen voor de beveiliging voor de computer, schakel beschermingsonderdelen in of uit (Anti-Virus voor Bestanden, Web Anti-Virus, Network Attack Blocker), start virusscans, werk programmadatabases bij, schakel Privacybescherming en Veilig Bankieren in of uit en beheer codes voor Kaspersky Security Cloud. Meer weten.