Anti-Virus voor Bestanden

14 februari 2022

ID 96931

Anti-Virus voor Bestanden voorkomt de infectie van het bestandssysteem van de computer. Het onderdeel start bij de opstart van het besturingssysteem, blijft in het computergeheugen en scant alle bestanden die worden geopend, bewaard of uitgevoerd op de computer en alle aangesloten schijven op virussen en andere malware. Als je Anti-Virus voor Bestanden uitschakelt, wordt het onderdeel niet gestart bij de opstart van het besturingssysteem. Je moet Anti-Virus voor Bestanden dan handmatig opnieuw inschakelen.

Anti-Virus voor Bestanden inschakelen en uitschakelen

Je kunt een beschermd bereik voor Anti-Virus voor Bestanden maken.

Een bestand of een map toevoegen aan of verwijderen uit het beschermd bereik

Een object in de lijst met standaardobjecten toevoegen aan of verwijderen uit het beschermd bereik

De bescherming van een item in het beschermd bereik uitschakelen

Scannen van alleen-lezensysteemvolume inschakelen

Wanneer je of een programma probeert toegang te verkrijgen tot een bestand in het beschermd bereik, zoekt Anti-Virus voor Bestanden in de iSwift-databases naar informatie over dit bestand en gebruikt het deze informatie om te beslissen of het bestand moet worden gescand.

De herkenning van kwaadaardige objecten is mogelijk dankzij de analyse op basis van definities, een methode voor het zoeken van dreigingen op basis van beschrijvingen in de antivirusdatabases. Naast de analyse op basis van definities gebruikt Anti-Virus voor Bestanden een heuristische analyse en andere scantechnologieën.

Na de detectie van een object toont het programma een melding over het gedetecteerde object en voert het een actie op het object uit die op de voorkeuren van Anti-Virus voor Bestanden is gebaseerd.

Actie selecteren die Anti-Virus voor Bestanden uitvoert na de detectie van een geïnfecteerd object

Voordat je een geïnfecteerd bestand probeert te desinfecteren of te verwijderen, bewaart Kaspersky Security Cloud een reservekopie voor herstel of desinfectie later. Een kopie van het bestand verschijnt in Quarantaine. Je kunt later proberen dit bestand te desinfecteren met behulp van bijgewerkte antivirusdatabases.

Informatie over de werking van Anti-Virus voor Bestanden en alle gedetecteerde objecten wordt in een rapport geregistreerd.

Opmerking: als Anti-Virus voor Bestanden stopt met werken vanwege een fout, kun je het rapport bekijken en proberen het onderdeel opnieuw te starten. Als het probleem aanhoudt, kun je contact opnemen met de Technische Support van Kaspersky.

Het rapport over Anti-Virus voor Bestanden bekijken