Split tunneling configureren

12 april 2023

ID 232827

U kunt configureren dat een VPN-verbinding alleen voor geselecteerde programma's wordt ingeschakeld (split tunneling).

Het inschakelen van een VPN-verbinding configureren voor geselecteerde programma's

De functionaliteit voor split tunneling heeft de volgende beperkingen:

• Split tunneling werkt alleen op Microsoft Windows 10 of later. Als u een upgrade uitvoert van een ouder besturingssysteem naar deze versies, moet u Kaspersky VPN Secure Connection opnieuw installeren om de functionaliteit beschikbaar te maken.
  • Split-tunneling met antivirusprogramma's. In dit geval geeft Kaspersky VPN Secure Connection een foutmelding weer.
  • Split-tunneling kan de werking van TeamViewer beïnvloeden. Om met TeamViewer te werken, schakelt u eenvoudig VPN in zonder deze functie.
  • Als een VPN-verbinding is ingeschakeld, gebruiken alle programma's, inclusief de programma's die zijn toegevoegd aan uitzonderingen, de DNS van de VPN-tunnel in plaats van de DNS van de gebruiker.
  • DNS-verzoeken van programma's in de lijst die zijn ingesteld om via VPN te werken, gaan niet altijd via de DNS-server, de VPN-tunnel. In bepaalde gevallen kunnen DNS-verzoeken van een programma buiten de VPN-tunnel worden verzonden.
  • VPN-instellingen voor geselecteerde programma's worden alleen toegepast op de opgegeven paden naar de programma's. Als een pad wordt gewijzigd, bijvoorbeeld als een programma uit de lijst wordt bijgewerkt, worden de instellingen voor geselecteerde programma's daar niet automatisch op toegepast.