Wat moet je doen bij verlies of diefstal van je mobiele apparaat

4 april 2023

ID 95353

Als je mobiele apparaat verloren is geraakt of is gestolen, kun je het apparaat blokkeren en het proberen te lokaliseren. Als je het apparaat voorgoed kwijt bent, kun je alle gegevens erop verwijderen. Je kunt het apparaat op afstand beheren door opdrachten naar het apparaat te sturen vanaf Beheerconsole.

Een verloren of gestolen apparaat op afstand beheren via Beheerconsole wordt alleen ondersteund op mobiele apparaten met het programma. Je apparaat wordt pas beschermd als je de functie Anti-Diefstal in het programma hebt geconfigureerd. Een mobiel apparaat kan een opdracht alleen ontvangen als het is ingeschakeld en verbonden met het internet. Voor meer informatie raadpleeg je de Help van het programma op Kaspersky Online Help.

Zo verstuur je een opdracht naar je mobiele apparaat:

1. Ga naar het gedeelte Apparaten.
  2. Klik op het gewenste mobiele apparaat.

Een venster voor het beheer van het mobiele apparaat wordt geopend.

3. Klik op de knop <name of the command>.
  4. Bevestig de actie.

De status en resultaten van de uitvoering van de opdracht zie je in het gedeelte Geschiedenis van Anti-Diefstal.

Je kunt de volgende opdrachten naar het mobiele apparaat versturen:

• Vergrendelen en lokaliseren

Met deze opdracht blokkeer je het mobiele apparaat en lokaliseer je het via GPS en GSM. De locatie van het mobiele apparaat wordt op de kaart in het gedeelte met de resultaten weergegeven. De coördinaten van de locatie worden ook verstuurd naar het opgegeven e-mailadres in je accountinstellingen. Je kunt ook de tekst opgeven die op het scherm van het geblokkeerde mobiele apparaat moet verschijnen.

• Alarm

Deze opdracht vergrendelt je mobiele apparaat en activeert een geluidsalarm op het apparaat, zelfs als het geluid van het apparaat is gedempt. Je kunt ook de tekst opgeven die op het scherm van het geblokkeerde mobiele apparaat moet verschijnen.

• Mugshot

Met deze opdracht kun je je mobiele apparaat blokkeren en een mugshot nemen van de persoon die je apparaat momenteel gebruikt. Je kunt alleen mugshots ontvangen van mobiele apparaten met een camera aan de voorkant. Deze opdracht kan niet worden uitgevoerd op apparaten zonder een camera aan de voorkant. Je kunt de ontvangen mugshots bekijken in het gedeelte van de resultaten. Je kunt ook de tekst opgeven die op het scherm van het geblokkeerde mobiele apparaat moet verschijnen.

Ontvangen mugshots bekijken

Mugshots zijn in Duitsland bij wet verboden. Het apparaat wordt alleen geblokkeerd.

• Alle gegevens wissen

Met deze opdracht wis je alle gegevens op je mobiele apparaat. De fabrieksinstellingen van het mobiele apparaat worden hersteld.

Als je de opdracht ‘Alle gegevens wissen’ verstuurt naar een mobiel apparaat, wordt ook het programma verwijderd nadat de opdracht is uitgevoerd. Het mobiele apparaat kan dan geen externe opdrachten meer ontvangen.

Raadpleeg ook

Wat moet je doen als je de geheime code voor een mobiel apparaat vergeet