Woordenlijst

4 april 2023

ID 95897

Actieve code

Een sleutel die momenteel door het programma wordt gebruikt.

Antivirusdatabases

Databases die informatie bevatten over dreigingen voor de computerbeveiliging die zijn gekend door Kaspersky wanneer de antivirusdatabases worden uitgebracht. Dankzij de definities in antivirusdatabases kan kwaadaardige code in gescande objecten worden gedetecteerd. De antivirusdatabases worden gemaakt door deskundigen van Kaspersky en worden elk uur geüpdatet.

Extra licentiecode

Een code waarmee je het programma mag gebruiken maar die momenteel niet wordt gebruikt.

Kaspersky-updateservers

Een lijst met de HTTP- en FTP-servers van Kaspersky waar het programma database-updates voor mobiele apparaten ophaalt door ze te downloaden.

Licentie

Een recht, dat is verleend onder de Gebruiksrechtovereenkomst, om de app gedurende een bepaalde tijd te gebruiken.

Licentiebestand

Een bestand met de indeling xxxxxxxx.key waarmee je een Kaspersky-programma kunt gebruiken met een evaluatie- of commerciële licentie. Het programma genereert het licentiebestand op basis van de activatiecode. Je mag het programma alleen gebruiken wanneer je een licentiebestand hebt.

Licentiecode

Een unieke alfanumerieke reeks. Met een licentiecode kun je het programma gebruiken in overeenstemming met de Gebruiksrechtovereenkomst (licentietype, geldigheidsduur, beperkingen). Je kunt het programma alleen gebruiken als je een licentiecode hebt.

Licentietype

Een periode voor toegang tot de functies van het programma en het recht om extra services te gebruiken. De services die je kunt gebruiken verschillen naargelang het type licentie.

Programma activeren

Het programma wordt overgeschakeld naar de modus met volledige functionaliteit. De gebruiker activeert het programma tijdens of na de installatie van het programma. Je moet een activatiecode of licentiebestand hebben om het programma te activeren.

Respijtperiode

Een periode met beperkte duur die ingaat na het verlopen van het abonnement. Tijdens deze periode wordt de beschikbare functionaliteit van de software niet gewijzigd.

Update

Het vervangen of toevoegen van nieuwe bestanden (databases of programmamodules) die vanaf de Kaspersky-updateservers zijn opgehaald.