Regels inbraakpreventie

10 oktober 2022

ID 24749

Een regel is een reeks reacties van inbraakpreventie in antwoord op acties die een programma uitvoert op verschillende categorieën besturingssysteembronnen en persoonlijke gegevens.

Inbraakpreventie kan op de volgende manieren reageren op acties van een programma:

• Overnemen. Inbraakpreventie reageert op de activiteit van het programma door de regel toe te passen die is geconfigureerd voor de status die Inbraakpreventie aan het programma heeft toegewezen.

Deze reactie is standaard geselecteerd. Inbraakpreventie neemt standaard toegangsrechten over van de status die inbraakpreventie aan het programma heeft toegewezen.

Als u een regel voor een programma hebt bewerkt, dan heeft de programmaregel een hogere prioriteit dan de regel voor de status die aan het programma is toegewezen.

• Toestaan. Inbraakpreventie staat toe dat een programma de actie uitvoert.
  • Weigeren. Inbraakpreventie voorkomt dat het programma de actie uitvoert.
  • Gebruiker vragen. Als het selectievakje Voer aanbevolen acties automatisch uit is uitgeschakeld onder Instellingen BeveiligingsinstellingenUitzonderingen en acties op detectie van objecten, vraagt Inbraakpreventie de gebruiker om te beslissen. Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de actie automatisch gekozen. U kunt in de voetnoot van het venster van Kaspersky Small Office Security lezen welke actie er precies wordt geselecteerd.
  • Gebeurtenissen registreren. Inbraakpreventie legt informatie over de programma-activiteit en reacties daarop vast in een rapport. Naast elke andere actie die door Inbraakpreventie wordt ondernomen, kan informatie aan een rapport worden toegevoegd.