Gebruik van computerbronnen

27 juni 2022

ID 200947

Instellingen

Beschrijving

Voer aanbevolen acties automatisch uit

Als het selectievakje is uitgeschakeld, werken de belangrijkste onderdelen van Kaspersky Small Office Security in interactieve modus. Dit betekent dat Kaspersky Small Office Security u vraagt te beslissen welke actie moet worden ondernomen op gedetecteerde objecten en dreigingen als de optie Gebruiker vragen is geselecteerd in de instellingen van Anti-Virus voor bestanden, Veilig browsen, Mail Anti-Virus, Systeembewaking en Inbraakpreventie.

Als het selectievakje is ingeschakeld, kiest Kaspersky Small Office Security automatisch de actie op basis van regels die zijn gedefinieerd door Kaspersky-experts.

Verwijder schadelijke tools, adware, automatische inbelprogramma's en verdachte inpakprogramma's

Als het selectievakje is ingeschakeld, verwijdert Kaspersky Small Office Security schadelijke tools, adware, automatische inbelprogramma's en verdachte compressieprogramma's in de automatische beschermingsmodus.

De functie is beschikbaar als het selectievakje Voer aanbevolen acties automatisch uit is ingeschakeld.

Batterijbesparing

Als het selectievakje is ingeschakeld, is de energiebesparingsmodus ingeschakeld. Kaspersky Small Office Security stelt geplande taken uit. U kunt indien nodig scan- en updatetaken handmatig starten.

Werkmodus

Als het selectievakje is ingeschakeld, voert het programma geen scan- of updatetaken uit en geeft het geen meldingen weer wanneer u games speelt of programma's gebruikt in de modus Volledig scherm.

Niet storen-modus

Als het selectievakje is ingeschakeld, geeft Kaspersky Small Office Security geen gebeurtenismeldingen weer tijdens videogesprekken en bij het bekijken van video's.

Stel computerscans uit als de CPU en de schijfsystemen zwaar belast zijn

Wanneer Kaspersky Small Office Security geplande taken uitvoert, kan dit leiden tot een verhoogde belasting van de CPU en subsystemen op de schijf, wat op zijn beurt van invloed is op de prestaties van andere programma's.

Als het selectievakje is ingeschakeld, onderbreekt Kaspersky Small Office Security geplande taken als het een verhoogde belasting detecteert en maakt het bronnen van het besturingssysteem vrij voor programma's van de gebruiker.

Zoek onveilige instellingen in het besturingssysteem

Als dit selectievakje is ingeschakeld, zoekt Kaspersky Small Office Security automatisch zwakke instellingen in het besturingssysteem.

Start Kaspersky Small Office Security bij opstart van computer (aanbevolen)

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt Kaspersky Endpoint Security na het opstarten van het besturingssysteem gestart. Kaspersky Small Office Security beschermt de computer gedurende de hele sessie.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt Kaspersky Small Office Security niet na de opstart van het besturingssysteem gestart. Kaspersky Endpoint Security wordt pas gestart wanneer de gebruiker dit handmatig doet. Computerbescherming is uitgeschakeld en de gegevens van de gebruiker lopen mogelijk gevaar.

Schakel de Geavanceerde desinfectietechnologie in

Als het selectievakje is ingeschakeld, verschijnt een pop-upmelding op het scherm wanneer schadelijke activiteit in het besturingssysteem wordt gedetecteerd. In de melding biedt Kaspersky Small Office Security de gebruiker aan om een geavanceerde desinfectie van de computer uit te voeren. Nadat de gebruiker deze procedure heeft goedgekeurd, wordt de dreiging door Kaspersky Small Office Security geneutraliseerd. Na de voltooiing van de geavanceerde desinfectieprocedure herstart Kaspersky Small Office Security de computer. De geavanceerde desinfectietechnologie gebruikt heel wat computerbronnen waardoor andere programma's mogelijk trager gaan werken.

Als het programma een actieve infectie detecteert, is het mogelijk dat bepaalde functies van het besturingssysteem niet beschikbaar zijn. De beschikbaarheid van het besturingssysteem wordt hersteld nadat geavanceerde desinfectie is voltooid en de computer opnieuw is opgestart.

Zelfbescherming inschakelen

Als dit selectievakje is ingeschakeld, voorkomt Kaspersky Small Office Security de wijziging of de verwijdering van programmabestanden op de harde schijf, processen in het geheugen en vermeldingen in het systeemregister.

Toestaan dat instellingen van Kaspersky Small Office Security worden beheerd via apps voor extern beheer

Als dit selectievakje is ingeschakeld, kunnen vertrouwde programma's voor extern beheer (zoals TeamViewer, LogMeIn Pro en Remotely Anywhere) de instellingen van Kaspersky Small Office Security wijzigen.

Niet-vertrouwde programma's voor extern beheer kunnen de instellingen van Kaspersky Small Office Security niet wijzigen, zelfs als het selectievakje is ingeschakeld.

Extern beheer van systeemservices inschakelen

Als het selectievakje is ingeschakeld, kunt u in Kaspersky Small Office Security programmaservices beheren vanaf een externe computer. Bij een poging tot het extern beheer van de programmaservices wordt een melding boven het pictogram van het programma in de Microsoft Windows-taakbalk weergegeven (tenzij de meldingen zijn uitgeschakeld door de gebruiker).

Schakel schrijven naar dump in

Als het selectievakje is ingeschakeld, schrijft Kaspersky Small Office Security dumps wanneer het crasht.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, schrijft Kaspersky Small Office Security geen dumps. Het programma verwijdert ook bestaande dumpbestanden op de harde schijf van de computer.

Schakel bescherming voor dump- en tracebestanden in

Als het selectievakje is ingeschakeld, krijgen systeembeheerders, lokale beheerders en de gebruiker die het schrijven van dumpbestanden heeft ingeschakeld toegang tot dumpbestanden. Alleen systeembeheerders en lokale beheerders hebben toegang tot tracebestanden.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, hebben alle gebruikers toegang tot dump- en tracebestanden.