AO Kaspersky Lab

13 augustus 2019

ID 34744

Kaspersky Lab is een wereldberoemde leverancier van systemen die computers beschermen tegen diverse dreigingen, waaronder virussen en andere malware, ongewenste e-mail (spam), netwerkaanvallen en hackers.

In 2008 werd Kaspersky Lab gerekend tot één van de vier beste ontwikkelaars van software voor informatiebeveiliging voor eindgebruikers wereldwijd (IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor). Kaspersky Lab is de voorkeursleverancier van computerbeschermingssystemen voor thuisgebruikers in Rusland (”IDC Endpoint Tracker 2014”).

Kaspersky Lab is opgericht in 1997 in Rusland. Sindsdien groeide het uit tot een internationale bedrijvengroep met 38 kantoren in 33 landen. Het bedrijf stelt meer dan 3.000 hooggekwalificeerde professionals te werk.

Producten. De producten van Kaspersky Lab bieden bescherming voor alle systemen, gaande van thuiscomputers tot grote bedrijfsnetwerken.

Het gamma van producten voor particulieren omvat beveiligingsprogramma's voor desktops, laptops, tablets, smartphones en andere mobiele apparaten.

Het bedrijf biedt beschermings- en bewakingsoplossingen en -technologie voor werkstations en mobiele apparaten, virtuele machines, bestands- en webservers, mail gateways en firewalls. Het productaanbod van het bedrijf omvat ook gespecialiseerde producten voor bescherming tegen DDoS-aanvallen, bescherming voor industriële bewakingssystemen en de preventie van financiële fraude. Wanneer deze oplossingen worden gebruikt met het gecentraliseerde beheersysteem van Kaspersky Lab, verzekeren ze een efficiënte, automatische bescherming voor bedrijven en organisaties van alle groottes tegen digitale dreigingen. De producten van Kaspersky Lab zijn gecertificeerd door de grootste testlaboratoria, zijn compatibel met de software van diverse leveranciers, en zijn geoptimaliseerd om op vele hardwareplatformen te werken.

De virusanalisten van Kaspersky Lab werken vierentwintig uur per dag. Dagelijks ontdekken ze honderdduizenden nieuwe computerdreigingen, maken ze tools om deze te detecteren en te desinfecteren en voegen ze definities van deze dreigingen toe aan de databases die door de Kaspersky Lab-programma's worden gebruikt.

Technologieën. Vele technologieën die nu deel uitmaken van moderne antivirusprogramma werden oorspronkelijk ontwikkeld door Kaspersky Lab. Het is geen toeval dat de kernel van Kaspersky Anti-Virus wordt gebruikt in de producten van vele ontwikkelaars, zoals: Alcatel-Lucent, Alt-N, Asus, BAE Systems, Blue Coat, Check Point, Cisco Meraki, Clearswift, D-Link, Facebook, General Dynamics, H3C, Juniper Networks, Lenovo, Microsoft, NETGEAR, Openwave Messaging, Parallels, Qualcomm, Samsung, Stormshield, Toshiba, Trustwave, Vertu en ZyXEL. Op vele vernieuwende technologieën van het bedrijf rust een patent.

Verwezenlijkingen. Door de jaren heen heeft Kaspersky Lab honderden awards gewonnen voor haar diensten in de strijd tegen computerdreigingen. Na testen en onderzoek die zijn uitgevoerd door het befaamde Oostenrijkse testlaboratorium AV-Comparatives in 2014 werd Kaspersky Lab beschouwd als een van de twee beste leveranciers vanwege het aantal Advanced+-certificaten dat het kreeg. Uiteindelijk kreeg Kaspersky Lab ook het Top Rated-certificaat. De voornaamste verwezenlijking van Kaspersky Lab is echter de loyaliteit van haar wereldwijde gebruikers. De producten en technologieën van het bedrijf beschermen meer dan 400 miljoen gebruikers en meer dan 270.000 bedrijven.

Website van Kaspersky Lab:

https://www.kaspersky.nl

Virusencyclopedie:

https://securelist.com

Virus Lab:

https://virusdesk.kaspersky.com/ (voor de analyse van verdachte bestanden en websites)

Community van Kaspersky Lab-gebruikers:

https://community.kaspersky.com