Hardware- en softwarevereisten

13 augustus 2019

ID 43520

Algemene vereisten:

• 1150 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Processor die de SSE2-instructieset ondersteunt
  • Toegang tot het internet (voor de installatie en de activatie van het programma, voor het gebruik van Kaspersky Security Network en voor het bijwerken van de databases en programmamodules)
  • Microsoft® Internet Explorer® 8.0 of hoger

Voor toegang tot de portal Beheerconsole van Kaspersky Small Office Security raden we aan dat u Microsoft Internet Explorer 9.0 of hoger gebruikt.

• Microsoft Windows® Installer 3.0 of hoger
  • Microsoft NET Framework 4 of hoger
  • Bescherming voor toegang tot webcams wordt alleen geleverd voor compatibele webcams.

Bij installatie op een pc

Vereisten voor Microsoft Windows 7 Starter (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 7 Home Basic (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 7 Home Premium (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 7 Professional (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 7 Ultimate (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 8 (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 8 Pro (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 8 Enterprise (Service Pack 0 of hoger), Microsoft Windows 8.1 (Service Pack 0 en Windows 8.1 Update), Microsoft Windows 8.1 Pro (Service Pack 0 en Windows 8.1 Update), Microsoft Windows 8.1 Enterprise (Service Pack 0 en Windows 8.1 Update), Microsoft Windows 10 Home (TH1, TH2, RS1, RS2, RS3, RS4, RS5, 19H1, 19H2), Microsoft Windows 10 Enterprise (TH1, TH2, RS1, RS2, RS3, RS4, RS5, 19H1, 19H2), Microsoft Windows 10 Pro (TH1, TH2, RS1, RS2, RS3, RS4, RS5, 19H1, 19H2):

• Processor met een kloksnelheid van 1 GHz of hoger
  • 1 GB vrij RAM-geheugen (voor 32-bits besturingssystemen); 2 GB vrij RAM (voor 64-bits besturingssystemen)

Voor de werking van de beschermingsonderdelen Web Anti-Virus, IM Anti-Virus, Anti-Banner en Veilig Bankieren moet de Base Filtering Engine-service actief zijn in het besturingssysteem.

Ondersteunde browsers:

• Microsoft Internet Explorer 8.0, 9.0, 10.0 en 11.0

Internet Explorer 8.0 – 11.0 met de nieuwe Windows-gebruikersinterface wordt niet ondersteund.

• Alle versies van Microsoft Edge.
  • Mozilla Firefox versies 52.x – 59.x of hoger
  • Mozilla Firefox ESR 52.x
  • Google Chrome versies 48.x – 64.x

Kaspersky Small Office Security ondersteunt Google Chrome en Mozilla Firefox op zowel 32-bits als 64-bits besturingssystemen.

Vereisten voor tablets:

• Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1, Microsoft Windows 10
  • Intel® Celeron®-processor met een kloksnelheid van 1,66 GHz of hoger
  • 1000 MB beschikbaar RAM

Vereisten voor netbooks:

Bij installatie op een bestandsserver

Kaspersky Small Office Security kan niet op een bestandsserver worden geïnstalleerd als deze in de modus Server Core werkt.

Vereisten voor de besturingssystemen Microsoft Windows Server 2019:

• 64-bits (x64) processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz of hoger
  • 2 GB beschikbaar RAM

Vereisten voor de besturingssystemen Microsoft Windows Server 2016 Essentials / Standard RTM:

• 64-bits (x64) processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz of hoger
  • 2 GB beschikbaar RAM

Vereisten voor de besturingssystemen Microsoft Windows Server 2012 R2 Foundation / Essentials / Standard, Microsoft Windows Server 2012 Foundation / Essentials / Standard:

• 64-bits (x64) processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz of hoger
  • 4 GB beschikbaar RAM

Vereisten voor het besturingssysteem Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation / Standard / Enterprise Service Pack 1 of hoger:

• 64-bits (x64) processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz of dual-core processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz of hoger
  • 512 MB beschikbaar RAM

Vereisten voor het besturingssysteem Microsoft Windows Small Business Server 2008 Standard x64 Edition Service Pack 2 of hoger:

• 64-bits (x64) processor met een kloksnelheid van 2 GHz of hoger
  • 4 GB beschikbaar RAM

Vereisten voor de besturingssystemen Microsoft Windows Small Business Server 2011 Essentials Service Pack 1 of hoger, Microsoft Windows Small Business Server 2011 Standard Service Pack 1 of hoger:

• 64-bits (x64) processor met een kloksnelheid van 2 GHz of hoger
  • 8 GB beschikbaar RAM