Over het abonnement

13 augustus 2019

ID 71345

Een abonnement op Kaspersky Small Office Security houdt het gebruik van het programma met de geselecteerde parameters in (verloopdatum en aantal beschermde apparaten). U kunt een abonnement voor Kaspersky Small Office Security verkrijgen bij een serviceaanbieder (bijvoorbeeld bij uw internetaanbieder of bij een partner van Kaspersky Lab die een abonnement voor het programma kan leveren). U kunt uw abonnement pauzeren of hervatten, automatisch verlengen of annuleren. U kunt uw abonnement beheren via de pagina van uw persoonlijke account op de website van de serviceaanbieder of via een andere tool van een Kaspersky Lab-partner.

Leveranciers kunnen twee soorten abonnementen aanbieden voor Kaspersky Small Office Security: abonnementen voor updates en abonnementen voor updates en bescherming. Als het abonnement niet wordt verlengd voordat de respijtperiode verloopt, werkt Kaspersky Small Office Security niet langer de programmadatabases bij (in het geval van abonnementen voor updates), staakt het de communicatie met Kaspersky Security Network, beschermt het niet langer de computer en voert het geen scans meer uit (in het geval van abonnementen voor updates en bescherming).

Een abonnement kan worden beperkt (bijvoorbeeld tot één jaar) of niet worden beperkt (zonder verloopdatum). Wanneer een abonnement met beperkte duur verloopt, krijgt u een respijtperiode om het abonnement te verlengen. De functionaliteit van het programma blijft tijdens deze periode ongewijzigd. Als u Kaspersky Small Office Security wilt blijven gebruiken nadat een abonnement met beperkte duur is verlopen, kunt u het op een van de volgende manieren verlengen:

• Verleng het zelf op de website van Kaspersky Lab of op de website van onze partner.
  • Laat het automatisch verlengen (als de serviceprovider tijdig op voorhand is betaald).

Om Kaspersky Small Office Security met een abonnement te gebruiken, moet u de activatiecode toepassen die u van de serviceprovider of Kaspersky Lab-partner hebt gekregen. Wanneer u het programma met een abonnement gebruikt, kunt u geen andere activatiecode toepassen om uw licentie te verlengen. U kunt een andere activatiecode alleen toepassen wanneer de periode van het abonnement is verlopen.

Als u Kaspersky Small Office Security met een abonnement wilt gebruiken (en het programma is al in gebruik met een actieve licentie), kunt u de activatiecode invoeren die eerder is gebruikt om het programma op een andere computer te activeren.

Als u uw abonnement wilt annuleren, neemt u contact op met de serviceaanbieder waarbij u Kaspersky Small Office Security hebt aangeschaft.

Afhankelijk van de aanbieder van het abonnement kunnen de opties voor het beheer van het abonnement variëren. Daarnaast krijgt u mogelijk geen respijtperiode om het abonnement te verlengen.