Over het opruimen van ongebruikte gegevens

13 augustus 2019

ID 89933

Het besturingssysteem verzamelt met de tijd tijdelijke of ongebruikte bestanden. Deze bestanden kunnen veel schijfruimte innemen, waardoor de systeemprestaties afnemen, en kunnen ook door malware worden misbruikt.

De tijdelijke bestanden worden gemaakt bij het starten van programma's of besturingssystemen. Sommige ervan worden echter niet verwijderd wanneer zelfs het programma of het besturingssysteem wordt afgesloten. Kaspersky Small Office Security beschikt over de wizard Opruimprogramma voor ongebruikte gegevens.

Het opruimprogramma voor ongebruikte gegevens kan de volgende bestanden detecteren en verwijderen:

• Logs met systeemgebeurtenissen, waarin de namen van alle actieve programma's worden geregistreerd
  • Logs met gebeurtenissen van diverse programma's of updateprogramma's (zoals Windows Updater)
  • Logs met systeemverbindingen
  • Tijdelijke bestanden van browsers (cookies)
  • Tijdelijke bestanden die niet worden verwijderd na de installatie / verwijderen van programma's
  • Inhoud van de prullenbak
  • Bestanden in de map Temp, waarvan het volume enkele gigabytes kan aannemen

Naast het verwijderen van ongebruikte bestanden in het systeem verwijdert de wizard bestanden die vertrouwelijke gegevens kunnen bevatten (wachtwoorden, gebruikersnamen, gegevens uit registratieformulieren). Voor de complete verwijdering van zulke gegevens adviseren we echter de wizard Activiteitenwisser te gebruiken.

Raadpleeg ook:

Ongebruikte gegevens opruimen