Internetbeleidsbeheer gebruiken

29 augustus 2019

ID 70773

Internetbeleidsbeheer controleert acties van gebruikers op de lokale computer en het internet. U kunt Internetbeleidsbeheer niet alleen gebruiken om de toegang tot internetbronnen en programma's te beperken, maar ook om rapporten over de activiteiten van gebruikers te bekijken.

Internetgebruikers worden met meerdere dreigingen geconfronteerd:

• Verlies van tijd en/of geld bij bezoeken aan chatrooms, gamesites, online shops, en veilingen
  • Download van bestanden geïnfecteerd met malware

Met Internetbeleidsbeheer kunt u de risico's van het computer- en internetgebruik herleiden. Hiervoor zijn de volgende functies beschikbaar:

• Beperken van de tijdsduur voor het computer- en internetgebruik.
  • Maken van lijsten met toegestane en geblokkeerde games en programma's, alsook tijdelijk beperken van het gebruik van toegestane programma's.
  • Maken van lijsten met toegestane en geblokkeerde websites en selectief blokkeren van categorieën van websites met ongepast inhoud.
  • Inschakelen van de modus Veilig zoeken voor zoekmachines (koppelingen naar websites met verdachte inhoud worden niet weergegeven in zoekresultaten)
  • Beperken van de download van bestanden vanaf het internet.
  • Blokkeren van verzending van bepaalde persoonlijke gegevens.

U kunt de functies van Internetbeleidsbeheer voor elk gebruikersaccount op een computer afzonderlijk configureren. Als een gebruiker twee accounts gebruikt, zoals een lokaal account van het besturingssysteem en een Microsoft-gebruikersaccount, moeten instellingen van Internetbeleidsbeheer worden geconfigureerd voor het Microsoft-gebruikersaccount.

U kunt ook rapporten van Internetbeleidsbeheer over de activiteit van gemonitorde gebruikers bekijken.

Wanneer de tijdzone wordt gewijzigd, of wanneer de zomertijd begint of eindigt, zijn de volgende regels van toepassing op het gebruik van de computer en internet, alsook op het starten van games en programma's:

• Als de datum niet wordt gewijzigd wanneer de tijdzone wordt gewijzigd, gaat de huidige aftelling tot de blokkering ongewijzigd door. Dezelfde regel is van toepassing wanneer de zomertijd begint of eindigt.
  • Als de datum wordt gewijzigd wanneer de tijdzone wordt gewijzigd, wordt de gespendeerde tijd van de gebruiker opnieuw ingesteld en begint de aftelling tot de blokkering opnieuw.

Internetbeleidsbeheer is niet beschikbaar als Kaspersky Small Office Security is geïnstalleerd op een bestandsserver.