Over de Vertrouwd programma-modus

16 september 2019

ID 82990

In Kaspersky Total Security kunt u een veilige omgeving op uw computer creëren. Dit is de zogenaamde modus Vertrouwde programma's waarin alleen vertrouwde programma's mogen worden gestart. De modus Vertrouwde programma's is nuttig als u een vaste reeks bekende programma's gebruikt en niet vaak nieuwe onbekende programma's hoeft te starten die u vanaf het internet hebt gedownload. Wanneer u werkt in de modus Vertrouwde programma's, blokkeert Kaspersky Total Security alle programma's die niet zijn geclassificeerd als vertrouwd door Kaspersky. De beslissing om een programma al dan niet te vertrouwen, kunt u nemen op basis van de informatie die u ontvangt van Kaspersky Security Network, de details van de digitale handtekening van het programma, het vertrouwensniveau van het installatieprogramma en de bron vanaf waar u het programma hebt gedownload.

De modus Vertrouwde programma's heeft de volgende functies en beperkingen:

• Als u de modus Vertrouwde programma's wilt gebruiken, zorgt u ervoor dat de volgende beschermingsonderdelen zijn ingeschakeld: Programmacontrole, Anti-Virus voor bestanden en Systeembewaking. Als een van deze beschermingsonderdelen wordt gestopt, wordt de modus Vertrouwde programma's uitgeschakeld.
  • De modus Vertrouwde programma's is mogelijk niet beschikbaar als de systeembestanden zich bevinden op partities van een harde schijf met een ander bestandssysteem dan NTFS.
  • De modus Vertrouwde programma's ontbreekt mogelijk of is mogelijk niet beschikbaar in de huidige versie van Kaspersky Total Security. De beschikbaarheid van de modus Vertrouwde programma's in Kaspersky Total Security hangt af van uw regio en serviceaanbieder. Als u de modus Vertrouwde programma's nodig hebt, wordt u aanbevolen hierom te vragen wanneer u het programma aanschaft.
  • Als uw versie van Kaspersky Total Security ondersteuning biedt voor de modus Vertrouwde programma's maar deze modus momenteel niet beschikbaar is, wordt de modus mogelijk wel beschikbaar nadat u de databases en programmamodules hebt bijgewerkt. Nadat de databases en programmamodules zijn bijgewerkt, kunt u de uitvoermodus voor onbekende programma's en modules configureren.

De modus Vertrouwde programma's kan automatisch of handmatig worden ingeschakeld. Wanneer de modus Vertrouwde programma's handmatig wordt ingeschakeld, worden alle geïnstalleerde programma's op de computer de status Vertrouwd toegewezen. Programma's die worden geïnstalleerd nadat de modus Vertrouwde programma's werd ingeschakeld, worden niet de status Vertrouwd toegewezen en worden verwerkt volgens de algemene regels van Programmacontrole.

U kunt ook de modus Vertrouwde programma's handmatig inschakelen nadat Kaspersky Total Security het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's heeft geanalyseerd. Als de analyse van Kaspersky Total Security aantoont dat onbekende programma's op de computer zijn geïnstalleerd maar u kent deze programma's, wordt u aanbevolen de modus Vertrouwde programma's in te schakelen en het starten van deze programma's op voorhand toe te staan.

De modus Vertrouwde programma's wordt automatisch ingeschakeld als de analyse van het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's door Kaspersky Total Security aangeeft dat vooral vertrouwde programma's worden gebruikt op de computer.

Wanneer de modus Vertrouwde programma's is ingeschakeld, blokkeert Kaspersky Total Security mogelijk programma's die niet zijn herkend als vertrouwd. Als u zulke programma's gebruikt, kunt u toestaan dat ze worden gestart en vervolgens de modus Vertrouwde programma's inschakelen.

Raadpleeg ook:

De modus Vertrouwde programma's inschakelen

De modus Vertrouwde programma's uitschakelen