Sterkte van je wachtwoorden in de opslag controleren

28 maart 2024

ID 141167

Kaspersky Password Manager controleert het volgende:

• Je gebruikt dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts.
  • Je gebruikt zwakke wachtwoorden.
  • Je gebruikt een wachtwoord dat niet langer veilig is wegens een datalek.

Kaspersky Password Manager controleert of je wachtwoorden eerder zijn verschenen in een database met wachtwoordschendingen. Tijdens deze controle verstuurt Kaspersky Password Manager geen gegevens. Wanneer een wachtwoord wordt gecontroleerd, wordt het eerst versleuteld met het Secure Hash Algorithm (SHA). Het resultaat van deze versleuteling is een lange tekenreeks, zoals da34a3ee 5e6b9b0d 3245bfef 9560g890 afd84709, die we de hash noemen. Het Secure Hash Algorithm is ontworpen om het achterhalen van de originele waarde met behulp van de hash onmogelijk te maken. Bovendien wordt slechts een klein deel van deze hash gebruikt om in de database alle gehackte wachtwoorden te zoeken waarvan de hashes vergelijkbare tekens bevatten. Het programma ontvangt vervolgens de volledige waarden van de vergelijkbare hashes en vergelijkt de ontvangen hashes met de hashes die worden gecontroleerd. Deze procedure is speciaal ontwikkeld zodat niemand anders jouw wachtwoorden kan herstellen.

Je gegevens zijn mogelijk niet veilig als je informatie gebruikt die makkelijk te raden is als wachtwoord (bijvoorbeeld de namen of geboortedata van gezinsleden). We kunnen dit niet automatisch controleren. We raden aan dat je onze ingebouwde Wachtwoordgenerator gebruikt om sterkte wachtwoorden aan te maken.

Zo controleer je de sterkte van je wachtwoorden in de opslag:

1. Ga naar het gedeelte Wachtwoorden.
  2. Voer het hoofdwachtwoord in en klik op de knop Opslag ontgrendelen.
  3. Klik rechts boven in het venster op de knop Meer acties.
  4. Selecteer de menuoptie Zwakke wachtwoorden tonen.

Het gedeelte Zwakke wachtwoorden wordt in het hoofdvenster weergegeven. In het gedeelte zie je een lijst met wachtwoorden die kwetsbaar zijn. Klik op een item om gedetailleerde informatie te zien.

Raadpleeg ook

Een sterke wachtwoord genereren