Tweestapsverificatie configureren

28 maart 2024

ID 152628

Als je je account nog beter wilt beveiligen, kun je een tweestapsverificatie instellen. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kan niemand zich aanmelden bij je account zonder je wachtwoord en een eenmalige beveiligingscode die naar je telefoonnummer wordt verstuurd of die in je authenticator-app wordt gegenereerd.

Nadat je de tweestapsverificatie hebt ingesteld, moet je gewoon je mobiele telefoon veilig houden en toegang tot je telefoonnummer hebben. Zonder toegang tot je telefoonnummer kun je je niet aanmelden bij je account op My Kaspersky. We raden aan dat je de authenticator-app ook op een ander apparaat dan je mobiele telefoon installeert. Dan kun je je aanmelden bij je account en de functies van Anti-Diefstal gebruiken bij verlies of diefstal van je mobiele telefoon.

Tweestapsverificatie met je mobiele nummer instellen

Tweestapsverificatie met een authenticator-app instellen

Telefoonnummer wijzigen

Als je de tweestapsverificatie configureert, wordt de beveiligingsvraag definitief uitgeschakeld.

Als je een ouder Kaspersky-programma gebruikt dat tweestapsverificatie niet ondersteunt, kun je het mogelijk niet verbinden met je account. Dan ontvang je een e-mail met het bericht dat je programma geen verbinding kon maken. Update je programma's naar de nieuwste versie om verbindingsproblemen op te lossen. Je kunt de nieuwste versies downloaden vanaf het onderdeel Downloads.

Raadpleeg ook

Over de tweestapsverificatie met een authenticator-app

Authenticator-apps op meerdere apparaten instellen