De betaalmethode updaten

6 juni 2024

ID 230096

Wanneer je een abonnement op een Kaspersky-product koopt bij een geautoriseerde wederverkoper, wordt de betaalmethode (bijvoorbeeld bankpas of bankrekeningnummer) die je gebruikt, toegevoegd aan je My Kaspersky-account. De betaalmethode wordt automatisch aan je abonnement gekoppeld en het bedrag wordt in rekening gebracht volgens de voorwaarden van het abonnement. Je kunt gebruikmaken van verschillende betaalmethoden. Zo kun je voor het ene abonnement met een bepaalde bankpas betalen en voor een ander abonnement met een andere pas.

We bewaren of verwerken geen gegevens die gerelateerd zijn aan je betaalmethoden. De gegevens die we ontvangen van de betalingsverwerker worden ook zo weergegeven.

Bekijk betaalmethoden die aan je account zijn gekoppeld:

1. Klik op de koppeling met je e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.

Een vervolgkeuzemenu wordt geopend.

2. Klik op de knop Accountinstellingen.

Hiermee open je een venster waarin je de accountinstellingen kunt bewerken.

3. Ga naar het tabblad Betaalmethode.

Je ziet nu een lijst met betaalmethoden waarmee je een abonnement kunt kopen.

4. Klik op de koppeling Details bij de betaalmethode om de abonnementen te zien die aan deze betaalmethode zijn gekoppeld. Als je de koppeling Details niet ziet bij de betaalmethode, is er geen gekoppeld abonnement.

Zoals eerder vermeld, worden de gegevens van de betaalmethoden, die zijn verstuurd door de betalingsverwerker, ook zo weergegeven. Er kunnen verschillende betaalmethoden worden gebruikt om een ​​abonnement af te sluiten bij een externe aanbieder. Als we onvoldoende informatie ontvangen en de betaalmethode daardoor niet correct kunnen identificeren, kan Onbekende betaalmethode worden weergegeven in plaats van de naam van de betaalmethode. Maak je geen zorgen: alles is in orde met de betaling van je abonnement. Dit betekent alleen dat we de betaling niet kunnen identificeren.

Als de waarschuwing Probleem met automatische incasso wordt weergegeven, betekent dit dat er niet met de betaalmethode voor de volgende abonnementsperiode kan worden betaald en dat het abonnement niet wordt verlengd. Wij raden je aan om je betaalmethode te wijzigen en bijvoorbeeld een nieuwe bankpas op te geven op het tabblad Betaalmethode.

Je kunt de betaalmethode altijd bijwerken door:

• je betaalgegevens te wijzigen, door bijvoorbeeld een nieuwe bankpas te gebruiken als je huidige pas bijna verloopt;
  • je factuuradres te wijzigen
  • een betaalmethode te verwijderen die niet langer wordt gebruikt.

Een betaalmethode kan alleen worden verwijderd als er voor geen enkel abonnement gebruik van wordt gemaakt. Mocht het bericht Gebruikt voor je abonnementen verschijnen bij de betaalmethodekaart, moet je eerst de automatische verlenging annuleren voor alle gekoppelde abonnementen. Klik op Details om te zien welke abonnementen er aan de betaalmethode zijn gekoppeld. Om de betaalmethode te verwijderen, moet je eerst je abonnement opzeggen (zie Abonnementen beheren)).

Zo werk je je betaalmethode bij:

1. Klik op het tandwielpictogram (icon_payment_settings) om het menu te openen.
  2. Klik op Betaalgegevens wijzigen om de betaalmethode te wijzigen.

Er wordt een venster geopend waarin je de betaalgegevens kunt bewerken. Hoe je de betaalgegevens kunt bewerken, is afhankelijk van de betalingsverwerker. Volg de aangegeven instructies.

Houd er rekening mee dat het wijzigen van betaalgegevens gevolgen heeft voor alle abonnementen die aan deze betaalmethode zijn gekoppeld.

Als je betaalmethode niet kan worden geïdentificeerd, raden we je aan deze te vervangen door een bankpas. Wanneer je op Betaalgegevens wijzigen voor een Onbekende betaalmethode klikt, wordt een formulier geopend waarin je bankkaartgegevens kunt toevoegen.

3. Om het factuuradres te wijzigen, klik je op Factuuradres wijzigen.

Je wordt doorgestuurd naar de website van de geautoriseerde wederverkoper, waar je het abonnement hebt gekocht. Volg de aangegeven instructies.

Zo verwijder je een betaalmethode:

1. Klik op het tandwielpictogram (icon_payment_settings) om het menu te openen.
  2. Klik op Verwijderen. Als er geen abonnementen aan deze betaalmethode zijn gekoppeld, wordt het pop-upvenster Betaalmethode verwijderen geopend. Klik op Verwijderen om de actie te bevestigen. Houd er rekening mee dat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt.
  3. Als er abonnementen zijn gekoppeld aan de betaalmethode, wordt er een pop-upvenster geopend met een lijst van deze abonnementen. Klik bij de abonnementen in de lijst op Abonnement opzeggen. Je wordt doorgestuurd naar het venster met de abonnementsgegevens waar je de automatische verlenging van het abonnement moet uitschakelen.
  4. Herhaal stap 3 voor elk abonnement dat is gekoppeld aan de betaalmethode.
  5. Wanneer alle gekoppelde abonnementen zijn opgezegd, kun je de betaalmethode verwijderen zoals hierboven beschreven staat (zie stap 2).