De betaalmethode updaten

28 maart 2024

ID 230096

Als je een abonnement voor een Kaspersky-product koopt bij een erkende reseller, wordt de gebruikte betaalmethode (bankpas) toegevoegd aan je account op My Kaspersky. De betaalmethode wordt automatisch gekoppeld aan je abonnement, zodat deze volgens schema wordt betaald. Je kunt verschillende betaalmethoden gebruiken, bijvoorbeeld een abonnement betalen met een bankpas en een ander abonnement met een andere bankpas.

We bewaren of verwerken geen gegevens over je betaalmethoden. De gegevens die we ontvangen van de betalingsverwerker worden "as is" weergegeven.

Bekijk betaalmethoden die aan je account zijn gekoppeld:

1. Klik op de koppeling met je e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.

Het vervolgkeuzemenu wordt geopend.

2. Klik op de knop Accountinstellingen.

Hiermee open je een venster waarin je de accountinstellingen kunt bewerken.

3. Ga naar het tabblad Betaalmethode.

Je ziet nu een lijst met betaalmethoden waarmee je een abonnement kunt kopen.

4. Klik op de koppeling Details bij de betaalmethode om de abonnementen te zien die aan deze betaalmethode zijn gekoppeld. Als je de koppeling Details niet ziet bij de betaalmethode, is er geen gekoppeld abonnement.

Je kunt de betaalmethode altijd updaten:

• Wijzig betalingsgegevens, bijvoorbeeld nieuwe bankpasgegevens verstrekken als je huidige kaart bijna verloopt;
  • factuuradres wijzigen;
  • verwijder de betalingsmethode als deze niet meer wordt gebruikt.

Het verwijderen van een betaalmethode is alleen mogelijk als er geen abonnement gebruik van maakt. Als je Gebruikt in je abonnementen reeks ziet op de betaalmethodekaart, kan deze niet worden verwijderd. Klik op Details om te zien welke abonnementen er aan de betaalmethode zijn gekoppeld. Je moet eerst uw abonnement opzeggen (zie Abonnementen beheren).

Zo update je de betaalmethode:

1. Klik op het tandwielpictogram (icon_payment_settings) om het menu te openen.
  2. Klik op Betalingsgegevens wijzigen om de betaalmethode te wijzigen.

Je ziet nu de betalingsgegevens die je kunt bewerken. De bewerking van de betaalmethode hangt af van de betalingsverwerker. Volg de instructies.

3. Om het factuuradres te wijzigen, klik op Factuuradres wijzigen.

Je wordt doorgestuurd naar de website van de geautoriseerde reseller, waar je het abonnement heeft gekocht. Volg de instructies daar.

4. Om de betaalmethode te verwijderen, klikt op Verwijderen (dit menuoptie is alleen beschikbaar als de betaalmethode in geen enkel abonnement meer wordt gebruikt).

Dit opent het pop-upvenster Bankkaartgegevens verwijderen. Klik op Verwijder om de actie te bevestigen. Houd er rekening mee dat dit niet ongedaan kan worden gemaakt.