Automatische verlenging van abonnement uitschakelen

28 maart 2024

ID 231328

Als automatische verlenging is ingeschakeld, wordt je abonnement automatisch verlengd wanneer het bijna gaat verlopen, zodat je beschermd blijft. Voordat de kosten voor de verlenging in rekening worden gebracht, sturen we je een e-mail om de geplande betaling te melden. Bij de aankoop van je abonnement kun je kiezen of je automatische verlenging wilt gebruiken of liever handmatige betalingen doet.

Je kunt de automatische verlenging van abonnementen alleen beheren voor actieve abonnementen.

Je kunt een abonnement aanschaffen via je Mijn Kaspersky-account of via een van deze serviceproviders - Digital River, Nexway, 2Checkout of Allsoft. Hoe je de automatische vernieuwing van je abonnement uitschakelt, hangt af van de site waarop het abonnement is gekocht. Als het je Mijn Kaspersky-account was, kun je automatische verlenging op elk moment uitschakelen bij Abonnement zoals hieronder beschreven.

Als je een abonnement hebt gekocht via je internet serviceprovider kun je je abonnement beheren in het persoonlijke kabinet van je ISP of door contact op te nemen met de ondersteuning van je ISP.

Hoe identificeert je je serviceprovider

Digital River

Als je serviceprovider Digital River is, kun je de automatische verlenging van het abonnement uitschakelen via je account op de website van de serviceprovider, zie Deze instructies voor details.

Nexway

Als je serviceprovider Nexway is, hangt de manier om automatische verlenging van het abonnement uit te schakelen af van de Kaspersky-applicatie waarvoor je automatische verlenging wilt uitschakelen. Voor Kaspersky Basic, Standard, Plus, Premium of Kaspersky Security Cloud kun je je Mijn Kaspersky-account gebruiken en automatische verlenging uitschakelen bij Abonnementen, zoals hieronder beschreven. Voor andere toepassingen moet je je Nexway account gebruiken, zie deze instructie voor details.

2Checkout

Als je serviceprovider 2Checkout is, kun je deze instructie gebruiken om automatische verlenging uit te schakelen.

Allsoft

Als je serviceprovider Allsoft is, contacteer de Allsoft ondersteuning om automatische verlenging uit te schakelen.

My Kaspersky-account

Om automatische verlenging uit te schakelen via je Mijn Kaspersky-account:

1. Ga naar het gedeelte Abonnementen en selecteer het gewenste abonnement.
  2. Klik op Abonnement beheren om het menu Abonnementen te openen.
  3. Klik het menu van het abonnement op Abonnement annuleren.

Er wordt een bevestigingsformulier geopend, met een lijst van abonnementsvoordelen om je eraan te herinneren.

4. Als je zeker weet dat je het abonnement wilt annuleren, klik dan op Abonnement annuleren om de operatie te bevestigen. Of klik op Abonnement voortzetten als je besluit automatische verlenging ingeschakeld te houden.

Er wordt een bevestigingsformulier geopend met de mededeling dat automatische verlenging is uitgeschakeld.

5. Klik op Ga naar abonnement om terug te keren naar de sectie Abonnementen.

Automatische verlenging is nu uitgeschakeld voor je abonnement. Als je het abonnement vervolgens niet handmatig betaalt, wordt het gedeactiveerd wanneer het verloopt.

Hoe automatische verlenging voor mobiele apparaten uit te schakelen

Als je je abonnement voor Kaspersky mobile app hebt aangeschaft via je My Kaspersky account kun je automatische verlenging uitschakelen bij Abonnementen zoals hierboven beschreven. Als je de mobiele app van Kaspersky hebt gekocht via Google Play of Apple Store, kun je de automatische verlenging van het abonnement uitschakelen met behulp van de volgende instructies.

Kaspersky-apps voor Android zijn niet beschikbaar in China vanwege lokale wetgeving. Zie Regionale beperkingenvoor meer informatie.

Hoe automatische verlenging van abonnementen op Android-toestellen uit te schakelen

Hoe automatische verlenging van abonnementen op iOS-apparaten uitschakelen

Automatische verlenging van abonnementen uitschakelen op Huawei-apparaten zonder toegang tot Google Play

Wat moet je doen als je de automatische vernieuwing van je abonnement niet kon annuleren?

1. Contacteer ons of onze partners:
    • Als je een activeringscode hebt gekocht via de Kaspersky-website of via je My Kaspersky-account, neem dan contact op met de klantenondersteuning.
    • Als je je aankoop via een dienstverlener hebt gedaan, moet je rechtstreeks met hen contact opnemen.
  2. Geef de volgende informatie aan de specialist van de klantenondersteuning (zorg dat je deze bij de hand hebt):
    • De beschrijving van de kwestie
    • De datum van de aankoop
    • Je volledige naam
    • Het e-mailadres dat je hebt gebruikt voor de aankoop
    • Bestelnummer uit de bevestigingsmail