Toegang tot categorieën van websites configureren

28 maart 2024

ID 96893

Zo configureer je de toegang tot categorieën van websites:

1. Ga naar het gedeelte Kinderen.
  2. Selecteer het profiel van het kind.
  3. Ga naar het subgedeelte Internet.
  4. Klik op de knop Instellingen.
  5. Zorg ervoor dat de schakelaar Internetactiviteit monitoren is ingeschakeld. Als de schakelaar is uitgeschakeld, schakel je deze in.
  6. Voer in het gedeelte Beperkingen voor websitecategorieën een van de volgende acties voor een categorie van websites uit:
    • Als je het kind toegang wilt verlenen tot websites uit de geselecteerde categorie, selecteer je Toegestaan in de vervolgkeuzelijst van deze categorie.
    • Indien je wilt dat het programma een waarschuwing weergeeft wanneer het kind een website uit de geselecteerde categorie probeert te bezoeken, selecteert je Waarschuwing In de vervolgkeuzelijst van deze categorie. Het kind kan de waarschuwing negeren en een website openen.
    • Als je het kind geen toegang wilt geven tot de websites uit de geselecteerde categorie, selecteer je Verboden in de vervolgkeuzelijst van deze categorie.
  7. Klik op de knop Opslaan.

Binnen enkele minuten zijn de nieuwe instellingen toegepast op de apparaten van het kind als ze met het internet verbonden zijn.

Op apparaten met iOS 13 heeft de functie voor het monitoren van het internetgebruik enkele beperkingen. Meer info