Een schema voor apparaatgebruik maken

28 maart 2024

ID 96908

Zo maak je een schema voor het apparaatgebruik:

1. Ga naar het gedeelte Kinderen.
  2. Selecteer het profiel van het kind.
  3. Ga naar het subgedeelte Apparaatgebruik.
  4. Open het tabblad Instellingen.
  5. Klik op Instellingen in het paneel van het gewenste apparaat. Mogelijk moet je eerst de functie inschakelen.
  6. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer in het gedeelte Type monitoring de optie Waarschuwing tonen als je wilt dat de app een waarschuwing toont wanneer het kind het apparaat niet mag gebruiken.
    • Selecteer Apparaat blokkeren als je wilt dat de app het apparaat blokkeert wanneer het kind het apparaat niet mag gebruiken.
    • Selecteer Alleen statistieken als je alleen rapporten over het gebruik van het apparaat wilt.

IOS-apparaten kunnen niet worden geblokkeerd wegens beperkingen in het besturingssysteem.

7. Klik in het gedeelte Planning op Bewerken bij de gewenste dag.
  8. Geef op wanneer het apparaat die dag wel en niet mag worden gebruikt:
    • Gebruik de schakelaar Dagelijkse limiet en het vervolgkeuzemenu om op te geven hoeveel uur het kind het apparaat mag gebruiken.
    • Gebruik de schakelaar Downtime en de koppeling Toevoegen om op te geven wanneer het kind het apparaat niet mag gebruiken.

De functie 'Downtime' is beschikbaar in de Premium versie. Mogelijk moet je de app van het kind updaten naar de nieuwste versie.

9. Bewerk de andere dagen van de week.
  10. Klik op Opslaan.

Verzoeken voor meer tijd

Wanneer de dagelijkse limiet is overschreden of een downtime is gepland, kan het kind via de app meer tijd vragen. Je ontvangt dan een e-mail of pushbericht met het verzoek.

Als je het kind meer tijd geeft, kan het zelf kiezen wanneer het die tijd gebruikt op de dag van het verzoek. In dat geval wordt de geplande downtime genegeerd door de app. De uren na middernacht worden ook genegeerd. Het verzoek is eenmalig en wijzigt niet het vooraf ingestelde schema.

Raadpleeg ook

Instellingen voor berichten bewerken