Een sociaal netwerkaccount verbinden met het profiel van een kind

28 maart 2024

ID 99215

Je kunt informatie over de verbonden sociale netwerkaccounts van het kind bekijken in het subgedeelte Instellingen op het tabblad Sociale netwerken.

Zo verbind je een sociaal netwerkaccount met het profiel van een kind:

1. Ga naar het gedeelte Kinderen.
  2. Selecteer boven in het venster het profiel van het kind waarmee je een sociaal netwerkaccount wilt verbinden.
  3. Ga naar het subgedeelte Sociale Netwerken.
  4. Klik op de knop Instellingen.
  5. Zet de schakelaar met de naam van het sociale netwerk waarmee je verbinding wilt maken aan.

Onder in de pagina zie je de instructie voor de verbinding van het sociale netwerkaccount van het kind met het Kaspersky Safe Kids-profiel.

6. Typ het e-mailadres van je kind om het een bericht met een verbindingskoppeling te sturen.
  7. Klik op de knop Versturen.

Als de Verklaring over gegevensverwerking voor het monitoren van de activiteit van kinderen op sociale media nog niet is geaccepteerd, zie je een venster met de voorwaarden van die verklaring.

8. Lees de Verklaring zorgvuldig door en accepteer ze om door te gaan.

Deze verklaring wordt voor alle kinderprofielen tegelijk geaccepteerd. Als je deze verklaring niet accepteert, mag je niet doorgaan. Om deze verklaring te weigeren nadat je die eerder hebt geaccepteerd, lees je het artikel 'Conformiteit met Europese wetgeving'.

Het bericht met de verbindingskoppeling wordt naar het e-mailadres van je kind verstuurd.

9. Zorg ervoor dat je kind klikt op de koppeling Bescherming inschakelen in het verstuurde bericht en is aangemeld bij het sociaal netwerk.

De verbinding van het sociale-netwerkaccount met het kinderprofiel is verbroken. Kaspersky Safe Kids begint informatie over de activiteit van het kind op sociale netwerken te krijgen.

Raadpleeg ook

Conformiteit met Europese wetgeving