De app configureren voor uw kind

24 oktober 2023

ID 95003

Wanneer u klaar bent met de configuratie van de app en later beslist om Kaspersky Safe Kids te configureren voor gebruik door een ouder, moet u de app verwijderen en vervolgens weer installeren.

Zo configureert u Kaspersky Safe Kids voor gebruik door een kind en schakelt u de bescherming in:

1. Start Kaspersky Safe Kids op het mobiele apparaat van uw kind.

Het welkomstvenster van Kaspersky Safe Kids wordt geopend.

2. Bekijk de belangrijkste functies van de app en tik op Ga door.

U ziet nu een venster met voorwaarden.

3. Lees de juridische documenten.
    • Als u de documenten accepteert, schakelt u de overeenkomstige aankruisvakken in. Tik op Bevestig als u de documenten accepteert.
    • Als u de documenten niet accepteert, sluit u de app en gebruikt u die niet.
  4. Het apparaat wordt verbonden met My Kaspersky.
  5. Geef aan dat dit het apparaat van een kind is.
  6. Verleen Kaspersky Safe Kids geavanceerde machtigingen.
  7. Volg de instructies op het scherm om Kaspersky Safe Kids toegang te geven tot de toegankelijkheids- en systeemfuncties. Sta Kaspersky Safe Kids toe om schermen over andere apps weer te geven.

Afhankelijk van de versie van uw Android-besturingssysteem kunnen deze machtigingen tijdens de verschillende stappen van de configuratie worden gevraagd.

8. Zo verbindt u het apparaat met My Kaspersky:
    • Als u al een My Kaspersky-account hebt:
      1. Voer uw gebruikersgegevens in.
      2. Tik op Log in.
    • Als u geen My Kaspersky-account hebt, doet u het volgende:
      1. Tik op Account aanmaken.
      2. Voltooi het registratieproces.

Een bericht met een activatiekoppeling voor het account wordt naar het door u opgegeven e-mailadres verstuurd. Tik op de koppeling om uw registratie te bevestigen.

Je kunt ook een account aanmaken op de My Kaspersky-website.

9. Je kunt een reeds aangemaakt kindprofiel kiezen of de details van een nieuw kind opgeven.

U kunt ook de gegevens van uw kind toevoegen op My Kaspersky.

10. Tik op Apparaat van kind instellen.
  11. Als u Kaspersky Safe Kids configureert op een HUAWEI- of XIAOMI-apparaat, moet u het automatisch herstarten van Kaspersky Safe Kids inschakelen nadat het apparaat is ingeschakeld.

Automatisch herstarten configureren op HUAWEI-apparaten

Automatisch herstarten configureren op XIAOMI-apparaten

Kaspersky Safe Kids is nu geconfigureerd. U kunt het apparaat aan uw kind geven.

Door de functionaliteit van het Android-besturingssysteem kunt u meldingen van Kaspersky Safe Kids op het apparaatgebruik van uw kind verbergen via de instellingen van het besturingssysteem.