Porównywanie rewizji obiektu

19 marca 2024

ID 145582

Rozwiń wszystko | Zwiń wszystko

Możesz porównać poprzednie rewizje obiektu z bieżącą rewizją, porównać różne rewizje wybrane na liście lub porównać rewizję obiektu z rewizją innego obiektu tego samego typu.

W celu porównania rewizji obiektu:

  1. Wybierz obiekt i przejdź do okna właściwości obiektu.
  2. W oknie właściwości przejdź do sekcji Historia rewizji.
  3. W obszarze roboczym, na liście rewizji obiektu wybierz rewizję do porównania.

    Aby wybrać więcej niż jedną rewizję obiektu, użyj klawiszy Shift i Ctrl.

  4. Wykonaj jedną z poniższych czynności:
    • Kliknij przycisk podziału Porównaj i z listy rozwijalnej wybierz jedną z wartości:
      • Porównaj z bieżącą rewizją
      • Porównaj wybrane rewizje
      • Porównaj z innym zadaniem
    • Kliknij dwukrotnie nazwę rewizji i w otwartym oknie właściwości rewizji kliknij jeden z następujących przycisków:

W domyślnej przeglądarce zostanie wyświetlony raport w formacie HTML z porównaniem rewizji.

W tym raporcie możesz zminimalizować niektóre sekcje zawierające ustawienia rewizji. Aby zminimalizować sekcję z ustawieniami rewizji obiektu, kliknij ikonę strzałki () obok nazwy sekcji.

Rewizje Serwera administracyjnego zawierają wszystkie szczegóły dotyczące wprowadzonych zmian, za wyjątkiem szczegółów z następujących obszarów:

  • Sekcja Ruch sieciowy
  • Sekcja Reguły znakowania
  • Sekcja Powiadamianie
  • Sekcja Punkty dystrybucji
  • Sekcja Epidemia wirusa

    Z sekcji Epidemia wirusa nie są zapisywane żadne informacje o konfiguracji aktywacji profilu, która nastąpiła, gdy zdarzenie Epidemia wirusa zostało wyzwolone.

Możesz porównać rewizje usuniętego obiektu z rewizją istniejącego obiektu, ale nie odwrotnie: nie możesz porównać rewizji istniejącego obiektu z rewizją usuniętego obiektu.

Czy ten artykuł był pomocny?
Co możemy zrobić lepiej?
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.