Usuwanie zasady

19 marca 2024

ID 171525

Możesz usunąć profil, jeśli już go nie potrzebujesz. Możesz usunąć tylko ten profil, który nie jest dziedziczony w określonej grupie administracyjnej. Jeśli profil został odziedziczony, możesz go usunąć tylko w grupie wyższego poziomu, dla której został utworzony.

W celu usunięcia profilu:

  1. W menu głównym przejdź do Urządzenia → Profile zasad.
  2. Zaznacz pole obok profilu zasad, który chcesz usunąć, a następnie kliknij Usuń.

    Przycisk Usuń stanie się niedostępny (przyciemniony), jeśli wybierzesz profil dziedziczony.

  3. Kliknij OK, aby potwierdzić działanie.

Profil jest usuwany ze wszystkimi swoimi zasadami.

Zobacz również:

Scenariusz: Konfigurowanie ochrony sieci

Czy ten artykuł był pomocny?
Co możemy zrobić lepiej?
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.