Ogólne ustawienia zadania

19 marca 2024

ID 173072

Rozwiń wszystko | Zwiń wszystko

Ta sekcja zawiera ustawienia, które możesz przeglądać i konfigurować dla większości swoich zadań. Lista dostępnych ustawień zależy od konfigurowanego zadania.

Ustawienia określone podczas tworzenia zadania

Podczas tworzenia zadania możesz określić następujące ustawienia. Niektóre z tych ustawień mogą także zostać zmodyfikowane we właściwościach utworzonego zadania.

  • Ustawienia ponownego uruchamiania systemu operacyjnego:
    • Nie uruchamiaj ponownie urządzenia
    • Uruchom urządzenie ponownie
    • Pytaj użytkownika o akcję
    • Ponawiaj pytanie co (min)
    • Uruchom ponownie po (min)
    • Wymuś zamknięcie aplikacji dla zablokowanych sesji
  • Ustawienia terminarza zadania:
    • Ustawienie Zaplanowane uruchomienie:
      • Co N godzin
      • Co N dni
      • Co N tygodni
      • Co N minut
      • Codziennie (czas letni nie jest obsługiwany)
      • Co tydzień
      • Według dni tygodnia
      • Co miesiąc
      • Ręcznie
      • Co miesiąc, w określone dni wybranych tygodni
      • Po pobraniu nowych uaktualnień do repozytorium
      • Po epidemii wirusa
      • Po zakończeniu wykonywania innego zadania
    • Uruchom pominięte zadania
    • Używaj automatycznie losowego opóźnienia dla uruchamiania zadań
    • Użyj losowego opóźnienia dla zadań uruchamianych w przedziale (min)
  • Urządzenia, do których zadanie zostanie przypisane:
    • Wybierz urządzenia wykryte w sieci przez Serwer administracyjny
    • Określ adresy urządzeń ręcznie lub zaimportuj adresy z listy
    • Przypisz zadanie do wyboru urządzeń
    • Przypisz zadanie do grupy administracyjnej
  • Ustawienia konta:
    • Konto domyślne
    • Określ konto
    • Konto
    • Hasło

Ustawienia określone po utworzeniu zadania

Następujące ustawienia możesz określić tylko po utworzeniu zadania.

  • Ustawienia zadań grupowych:
    • Roześlij do podgrup
    • Wyślij do podrzędnych i wirtualnych Serwerów administracyjnych
  • Zaawansowane ustawienia terminarza:
    • Włącz urządzenia przed uruchomieniem zadania (min) przy użyciu funkcji Wake-on-LAN
    • Wyłącz urządzenia po zakończeniu zadania
    • Zatrzymaj zadanie, jeżeli jest wykonywane dłużej niż (min)
  • Ustawienia powiadomień:
    • Sekcja Przechowywanie historii zadania:
      • Na Serwerze administracyjnym przez (dni)
      • Przechowuj w systemowym dzienniku zdarzeń urządzenia
      • Przechowuj w systemowym dzienniku zdarzeń Serwera administracyjnego
      • Zapisz wszystkie zdarzenia
      • Zapisz zdarzenia dotyczące postępu zadania
      • Zapisz jedynie wyniki wykonywania zadania
    • Powiadom administratora o wynikach wykonywania zadania
    • Powiadom tylko o błędach
  • Ustawienia zabezpieczeń
  • Ustawienia obszaru zadania

    W zależności od sposobu określenia obszaru zadania, dostępne są następujące ustawienia:

    • Urządzenia
    • Wybór urządzeń
    • Wykluczenia z zakresu zadania
  • Historia rewizji

Czy ten artykuł był pomocny?
Co możemy zrobić lepiej?
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.