Włączanie ochrony konta przed nieautoryzowaną modyfikacją

19 marca 2024

ID 211163

Możesz włączyć dodatkową opcję ochrony konta użytkownika przed nieautoryzowaną modyfikacją. Jeżeli opcja jest włączona, modyfikowanie ustawień konta użytkownika wymaga autoryzacji przez użytkownika z uprawnieniami do modyfikacji.

W celu włączenia lub wyłączenia ochrony konta przed nieautoryzowaną modyfikacją:

  1. W menu głównym przejdź do Użytkownicy i role → Użytkownicy.
  2. Kliknij nazwę wewnętrznego konta użytkownika, dla którego chcesz określić ochronę konta przed nieautoryzowaną modyfikacją.
  3. W otwartym oknie ustawień użytkownika wybierz zakładkę Ochrona konta.
  4. Na zakładce Ochrona konta wybierz opcję Poproś o uwierzytelnienie, aby sprawdzić uprawnienia do modyfikowania kont użytkowników, jeśli chcesz żądać poświadczeń za każdym razem, gdy ustawienia konta są zmieniane lub modyfikowane. W przeciwnym razie wybierz opcję Zezwalaj użytkownikom na modyfikowanie tego konta bez dodatkowego uwierzytelniania.
  5. Kliknij przycisk Zapisz.

Ochrona konta przed nieautoryzowaną modyfikacją jest włączona dla konta użytkownika.

Czy ten artykuł był pomocny?
Co możemy zrobić lepiej?
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.