Wyłączanie weryfikacji dwuetapowej dla konta użytkownika

15 lutego 2024

ID 211381

Możesz wyłączyć weryfikację dwuetapową na swoim koncie, a także na koncie dowolnego innego użytkownika.

Możesz wyłączyć weryfikację dwuetapową konta innego użytkownika, gdy masz uprawnienie Modyfikuj listy ACL obiektów w obszarze funkcyjnym Cechy ogólne: Uprawnienia użytkownika.

W celu wyłączenia weryfikacji dwuetapowej dla konta użytkownika:

  1. W menu głównym przejdź do Użytkownicy i role → Użytkownicy.
  2. Kliknij nazwę wewnętrznego konta użytkownika, dla którego chcesz wyłączyć weryfikację dwuetapową. Może to być Twoje własne konto lub konto innego użytkownika.
  3. W otwartym oknie ustawień użytkownika wybierz zakładkę Ochrona konta.
  4. Na zakładce Ochrona konta wybierz opcję Zażądaj tylko nazwę użytkownika i hasło, jeśli chcesz wyłączyć weryfikację dwuetapową dla konta użytkownika.
  5. Kliknij przycisk Zapisz.

Weryfikacja dwuetapowa jest wyłączona dla konta użytkownika.

Zobacz również:

Scenariusz: Konfigurowanie weryfikacji dwuetapowej dla wszystkich użytkowników

Czy ten artykuł był pomocny?
Co możemy zrobić lepiej?
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.
Dziękujemy za opinię! Dzięki niej możemy stawać się lepsi.