Ограничена бесплатна верзија Kaspersky апликације

3. октобар 2023.

ID 101565

Kaspersky Free је ограничена бесплатна верзија Kaspersky апликације. Употребом бесплатне верзије апликације добијате висококвалитетну заштиту допуњену напредним функцијама и кориснички интерфејс у потпуности дорађен за једноставан начин коришћења.

Апликацију можете активирати тако што ћете се пријавити на My Kaspersky налог са уређаја на који инсталирате апликацију. Kaspersky Free не ради уколико уређај није повезан са вашим налогом. Налог можете да направите у прозору за повезивање са налогом током активирања апликације или на My Kaspersky Web локацији. Можете да употребите и акредитиве који су коришћени на другим Kaspersky ресурсима како бисте се пријавили на ваш налог.

Kaspersky Free претплата се обнавља без ваше интервенције.

Поред тога, увек можете да пређете на плаћену Kaspersky претплату без преузимања и инсталирања додатног софтвера.

Прелазак са Kaspersky Free на Kaspersky Standard или Kaspersky Plus

  • Како да пређете на пробну претплату
  • Како да пређете на плаћену претплату

Шта све садржи Kaspersky Free?

Заштита датотека

Заштита датотека штити све датотеке у систему од заразе. Компонента се покреће заједно са оперативним системом, константно остаје у RAM меморији и анализира све датотеке које се отворе, сачувају или покрену на вашем рачунару и свим повезаним уређајима. Kaspersky Free пресреће сваки покушај приступа датотеци и анализира исту на познате вирусе и друге злонамерне програме. Даљи приступ датотеци је дозвољен само уколико датотека није заражена или је успешно дезинфикована. Уколико датотеку није могуће дезинфиковати из било ког разлога, иста се брише. Копија датотеке се премешта у карантин када се то догоди. Уколико је заражена датотека смештена на истој локацији одакле је раније избрисана датотека са истим именом, карантин чува само копију последње датотеке. Копија претходне датотеке са истим именом се не чува.

Заштита поште

Заштита поште анализира долазне и одлазне поруке е-поште на вашем рачунару. Порука е-поште постаће доступна примаоцу само уколико нису пронађени штетни објекти.

Безбедно прегледање

Безбедно прегледање пресреће и блокира извршење скрипти на Web локацијама уколико су оне опасне. Безбедно прегледање такође надгледа сав Web саобраћај и блокира приступ штетним Web локацијама.

Заштита од превара

Заштита од превара проверава адресе и трага да ли се оне налазе на листи преварантских адреса. Ова компонента је уграђена у Безбедно прегледање.

Надзорник система

Компонента Надзорник система може да изврши опозив промена које злонамерна или друга активност апликације начини на оперативном систему.

Компонента штити од злонамерног софтвера, што укључује:

  • Програме који траже слабости у систему
  • Програме за закључавање екрана
  • Програми за шифровање који шифрују податке
  • Програме који шифрују податаке или блокирају приступ датотекама или систему и покушавају да изнуде откупнину за враћање датотека или приступ истима

Није препоручено искључивање ове компоненте.

Заштита од мрежних напада

Заштита од мрежних напада се учитава током покретања оперативног система и прати активности долазног саобраћаја које су карактеристичне за мрежне нападе. Када је напад на рачунар откривен, Kaspersky Free блокира сваку мрежну активност са нападачевог рачунара упућену ка вашем рачунару.

Тастатура на екрану

Тастатура на екрану спречава пресретање података унетих са хардверске тастатуре и штити личне податке од покушаја пресретања који користе слике са екрана.

Antimalware Scan Interface (AMSI)

Antimalware Scan Interface (AMSI) омогућава апликацији другог произвођача која подржава AMSI да пошаље објекте (на пример, PowerShell скрипта) у Kaspersky на додатно анализирање и да добије резултате анализирања за те објекте.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.