Основни подаци о безбедном повезивању на Wi-Fi мреже

3. октобар 2023.

ID 127182

Kaspersky VPN функција није доступна у неким регијама.

Доступно само у пакетима Kaspersky Plus и Kaspersky Premium.

Јавне Wi-Fi мреже могу бити лоше заштићене, на пример, уколико Wi-Fi мрежа користи небезбедан протокол шифровања или једноставну лозинку. Када купујете на Интернету путем небезбедних Wi-Fi мрежа, ваше лозинке и други поверљиви подаци могу бити пренети у нешифрованом текстуалном облику. Хакери могу пресрести ваше поверљиве податке, као што су број ваше платне картице и да добију приступ над вашим новцем.

VPN можете да омогућите путем посебно додељеног сервера који се налази у регији коју наведете како бисмо осигурали вашу безбедност док користите небезбедне Wi-Fi мреже. Саобраћај са Web локације прво одлази до додељеног сервера и тек се онда шаље на уређај путем шифроване безбедне везе.

Потребно је да покренете Kaspersky VPN како бисте користили компоненту Kaspersky VPN. Kaspersky VPN Secure Connection инсталира се заједно са Kaspersky апликацијом у оквиру пакета Kaspersky Plus.

Компонента Kaspersky VPN пружа следеће предности:

  • Безбедна употреба система за плаћање и локација за резервисање смештаја. Уљези неће бити у могућности да пресретну број ваше платне картице док плаћате путем Интернета, резервишете хотелске собе или изнајмљујете возила.
  • Заштита ваших тајних података. Нико неће бити у могућности да одреди IP адресу вашег рачунара или ваше локације.
  • Заштита ваше приватности. Нико неће бити у могућности да пресретне и прочита вашу приватну преписку на друштвеним мрежама.

VPN веза може се користити и за друге типове мрежних веза као што су локална Интернет веза или веза путем USB модема.

Kaspersky VPN Secure Connection подразумевано вас не пита да се повежете путем VPN везе уколико се користи HTTPS протокол на Web локацији.

Променом локације, приликом посете Web локација банака, система за плаћање, Web локација за резервације, друштвених мрежа, ћаскања и Web локација за е-пошту, може довести до укључења anti-fraud система (системи који су намењени да анализирају Интернет трансакције на покушаје превара).

Употреба VPN везе може бити регулисана домаћим законима. VPN везу можете користити искључиво у складу са њеном наменом и без кршења домаћих закона.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.