Основни подаци о Заштити рекламних порука

3. октобар 2023.

ID 127381

Доступно само у пакетима Kaspersky Standard, Kaspersky Plus и Kaspersky Premium.

Компонента Заштита од реклама је направљена да пружи заштиту од реклама док сурфујете Интернетом. Заштита од реклама блокира рекламне поруке које се приказују на Web локацијама које посетите и у интерфејсима неких апликација. Заштита од реклама блокира рекламне поруке које су наведене у листи познатих рекламних порука, а која се налази у бази података Kaspersky апликације. Блокирањем рекламних порука можете управљати путем интерфејса Kaspersky апликације или директно из прегледача.

Рекламне поруке су подразумевано дозвољене на Web локацијама са листе Kaspersky Web локације. Ову листу су саставили Kaspersky стручњаци и садржи Kaspersky Web локације и његове партнерске Web локације које приказују Kaspersky рекламе. Ову листу можете приказати или онемогућити употребу ове листе уколико сматрате да је неопходно да се блокирају рекламне поруке на Web локацијама Kaspersky компаније и његових партнера.

Бројач блокираних рекламних порука приказује укупан број блокираних реклама на читавој Web локацији, у зависности од тога колико је страница отворено у прегледачу. Уколико је једна страница отворена у прегледачу, рачунају се само блокирања на тој страници. Уколико је у прегледачу отворено неколико страница исте локације, броје се блокиране рекламне поруке на свим страницама исте локације.

У извештајима доступне су информације у вези са радом Заштите од реклама.

Следећа ограничења се примењују на Заштиту од реклама:

  • Неке локације препознају да су огласи на њиховим страницама блокирани и не приказују садржај док корисник не искључи блокатор огласа. Потребно је да додате те адресе у изузетке како бисте приказали садржај такве локације.
  • Уколико се не може одредити Web страница на којој је смештена рекламна порука, Kaspersky апликација не блокира приказивање рекламне поруке и не приказује информације о томе.
  • Уколико се може одредити Web страница на којој је смештена рекламна порука, али се иста не поклапа ни са једном отвореном Web страницом из Web прегледача, Kaspersky апликација блокира или дозвољава приказ рекламне поруке у зависности од информација које се препознају. Апликација у извештају приказује информације о тој рекламној поруци, али је не обрачунава у статистици Заштите од реклама.
  • Статистика Заштите од реклама приказивања у прегледачу може да садржи рекламне поруке које су блокиране током претходних учитавања Web страница, укључујући рекламне поруке које су раније блокиране и поново учитане.
  • Статистика Заштите од реклама приказивања у прегледачу не садржи рекламне поруке које су блокиране у динамичном садржају странице након што се Web локација учитала.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.