Основни подаци о Програму за ажурирање апликација

3. октобар 2023.

ID 127466

Уколико нисте ажурирали апликације на вашем рачунару већ дуже време, ове апликације могу имати недостатке. Провалници могу искористити те недостатке како би оштетили рачунар или ваше податке.

Ажурирање инсталираних апликација подиже ниво безбедности вашег рачунара. Уз Kaspersky апликацију можете пронаћи најновија ажурирања за инсталиране апликације, преузети их и инсталирати.

Kaspersky апликација препознаје два типа ажурирања за апликације:

  • Важно – ажурирања која решавају проблеме недостатака инсталираних апликација и подижу ниво безбедности вашег рачунара.
  • Препоручено – ажурирања која побољшавају функционисање и/или праве промене у инсталираним апликацијама.

Kaspersky апликација редовно проверава да ли постоје ажурирања. Када Kaspersky апликација открије ново ажурирање за апликацију која је инсталирана на вашем рачунару, Kaspersky апликација приказује искачуће обавештење у системској траци послова. Информације у вези са недостацима, количином и типом доступних ажурирања приказују се у Центру за обавештења. Можете приказати, преузети и инсталирати доступна ажурирања путем Центра за обавештења.

Можете и ручно покренути тражење ажурирања за апликације.

Kaspersky апликација подразумевано аутоматски преузима и инсталира сва ажурирања за познате апликације, уколико није потребно да прихватите нови уговор о лиценцирању са крајњим корисником.

У Windows 8 и новијим верзијама, Kaspersky апликација аутоматски паузира преузимање ажурирања апликације чим се употреби Интернет веза на којој се мери количина пренетих података. Преузимање ажурирања се наставља чим се поново појави неограничена веза. Уколико сте ручно покренули ажурирање, Kaspersky апликација преузеће ажурирање без обзира на то да ли се користи ограничена веза.

Можда вам буду потребна администраторска права на рачунару како бисте ажурирали поједине апликације.

Апликације које не желите да ажурирате или за које не желите да инсталирате поједина ажурирања, Kaspersky апликације их смешта у листу изузетака. Можете приказати и уредити листу изузетака.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.