О лоше конфигурисаним поставкама оперативног система

3. октобар 2023.

ID 134313

Када радите са рачунаром, поставке оперативног система могу се променити као резултат ваших радњи или радњи апликација које покрећете. Промена поставки оперативног система може представљати ризик по безбедност вашег рачунара. На пример, уколико је у прегледачу омогућено аутоматско пријављивање са тренутним корисничким именом и лозинком, Web локација другог произвођача може да пресретне вашу лозинку.

Препознајемо две групе лоше конфигурисаних поставки у оперативном систему:

  • Критичне поставке. Такве поставке се односе на рањивости оперативног система.
  • Препоручене поставке. Саветује се да поправите ове поставке како бисте побољшали безбедност оперативног система.

Апликација подразумевано тражи лоше конфигурисане поставке оперативног система најмање једном дневно. Уколико апликација открије лоше конфигурисане поставке у оперативном систему, од вас ће бити затражено да их поправите како бисте вратили безбедност оперативног система у претходно стање. За детаље о свакој појединачној лоше конфигурисаној поставци, кликните на везу која се налази поред сваке релевантне поставке у прозору апликације.

Можете кликнути на везу у прозору са обавештењима како бисте отишли на прозор Анализирање лоше конфигурисаних поставки који приказује лоше конфигурисане поставке у оперативном систему. Информације у вези са лоше конфигурисаним поставкама се такође приказују у Центру за обавештења. У Центру за обавештења можете приказати и поправити лоше конфигурисане поставке.

У прозору Анализирање лоше конфигурисаних поставки можете да обавите следеће радње:

  • Поправите лоше конфигурисане поставке у оперативном систему.
  • Занемарите: Оставите лоше конфигурисане поставке оперативног система такве какве јесу.
  • Откажете: Вратите поправљене лоше конфигурисане поставке оперативног система у пређашње стање.

Апликација идентификује лоше конфигурисане поставке оперативног система за све корисничке налоге на рачунару. Лоше конфигурисане поставке за друге корисничке налоге на рачунару можете поправити само уколико сте се на оперативни систем пријавили администраторским налогом.

Уколико нисте администратор рачунара, можете занемарити лоше конфигурисане поставке само за сопствени кориснички налог. Само администратор рачунара може да занемари лоше конфигурисане поставке свих корисничких налога.

Можете ручно да започнете анализирање лоше конфигурисаних поставки или да онемогућите анализирање лоше конфигурисаних поставки.

Можете даљински да управљате заштитом вашег рачунара и шаљете команде за поправку лоше конфигурисаних поставки путем My Kaspersky портала.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.