Основни подаци о вестима из света безбедности

3. октобар 2023.

ID 137575

Сваког дана, у свету се појављује све више криминалаца чија специјалност постаје крађа лозинки, хаковање база података и преваре у Интернет банкарству. Kaspersky вести из света безбедности пружају најсвежије информације у вези са тим криминалним радњама и помажу вам да спречите ситуације у којима бисте могли да постанете жртве хакера. Да бисте се уверити да добијате само релевантне вести из света безбедности, апликација анализира информације у вези са ресурсима које посећујете и апликацијама које покрећете. Ове информације се користе само у сврху избора вести које би могле да вам буду занимљиве.

Вести из света безбедности се приказују у Центру за обавештења заједно са другим вестима из Kaspersky компаније. Вести из света безбедности се појављују у системској траци послова на траци задатака. Прозори обавештења садрже заглавља вести и кратке препоруке за решавање проблема у опису самог чланка.

У зависности од нивоа безбедности, вести могу бити један од следећих типова:

  • Важне вести – вести у вези са догађајима који представљају потенцијалну претњу по вашу безбедност (на пример, вести у вези са масовним претњама по Facebook лозинке). Прозори који садрже важне вести су офарбани у жуто.
  • Опште вести – вести које су информативног карактера (на пример, вести у вези са све чешћим нападима на податке Интернет банкарства који су производ Тројанског злонамерног софтвера). Прозори који садрже опште вести су офарбани у зелено.

Уколико се на екрану појави обавештење о вестима из света безбедности, можете да прочитате читав текст из вести тако што ћете кликнути на дугме Опширније у прозору који искочи или можете да га једноставно затворите. Читаву вест можете прочитати у сваком тренутку избором релевантне вести из листе вести у Центру за обавештења.

Уколико не желите да примате вести из света безбедности на одређеном уређају, можете да онемогућите приказивање вести. Уколико не желите да примате вести ни на једном уређају, можете онемогућити пријем вести на My Kaspersky Web локацији.

Вести из света безбедности се не приказују током првог часа рада апликације након њене инсталације.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.