Основни подаци о Провери да ли цуре подаци

3. октобар 2023.

ID 153899

Аутоматске провере вашег My Kaspersky налога и других налога доступне су само у Kaspersky Plus и Kaspersky Premium пакетима. Други Kaspersky пакети дозвољавају само ручну проверу My Kaspersky налога.

Већина корисника прави налоге на различитим Web локацијама у сврху посла, куповине и комуникације. Увек постоји ризик да би нападачи могли да хакују локацију и добију приступ корисничким подацима. Уколико користите исту адресу е-поште и лозинку за различите локације, вероватније је да ће ваши подаци процурети.

Уз Kaspersky апликацију, можете да проверите ваше корисничке налоге на потенцијално цурење информација. Уколико провера открије да су ваши подаци можда јавно доступни, апликација ће вас обавестити о томе и приказати листу локација са којих је могло доћи до цурења података, датума могућег цурења информација и категорије података којима се може приступити јавно.

Kaspersky апликација такође проверава да ли су ваши подаци процурели у подземље Интернета (Darknet). Уколико се пронађе цурење, апликација вас упозорава на то.

Приликом провере корисничких налога, Kaspersky не преузима податке у облику чистог текста и користи их само за наведену проверу без складиштења. Приликом откривања цурења информација, Kaspersky апликација не добија приступ самим корисничким подацима, већ пружа само информације о категоријама података којима се може приступити у јавности.

Kaspersky апликација вас може обавестити о могућем цурењу следећих категорија података:

  • Лични подаци: на пример, подаци о пасошу, биометријски подаци, подаци о старости.
  • Банкарски подаци: на пример, бројеви платних картица и банковних рачуна, информације о средствима доступним на кредитним картицама и банковним рачунима.
  • Историја активности: на пример, токени потврде идентитета, историја лозинки.

Kaspersky апликација подразумевано покушава да провери ваше корисничке налоге када сте пријављени на одређеној Web локацији. Током ауторизације, ваша адреса е-поште која се користи за пријављивање на Web локацију је шифрована и прослеђује се KSN облаку. Уколико провера открије да су ваши подаци можда јавно доступни, добићете одговарајуће обавештење. Можете да онемогућите Проверу да ли цуре подаци.

Можете да додате до 50 налога за аутоматску проверу. Листе налога у Kaspersky апликацији се не синхронизује између уређаја. Додати налози се проверавају једном дневно.

Додавање налога на листу за аутоматску проверу можда није доступно у вашем региону.

Kaspersky апликација периодично проверава адресу е-поште повезану са вашим My Kaspersky налогом. Прва таква провера врши се 48 часова након инсталације Kaspersky апликације. Даља провера се врши на свака 24 часа.

Провера да ли цуре подаци за My Kaspersky налог не ради уколико Kaspersky апликација није повезана на My Kaspersky или лозинка My Kaspersky налога није унета у апликацију.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.