Основни подаци о компоненти Контрола исправности чврстог диска

3. октобар 2023.

ID 155986

Доступно само у пакетима Kaspersky Plus и Kaspersky Premium.

Уколико се ваш чврсти диск изненада оштети, то може да доведе до губитка података који су сачувани на том чврстом диску. Kaspersky апликација вам омогућава да пратите исправност ваших чврстих дискова помоћу S.M.A.R.T. (Анализа самосталног надгледања и технологија извештавања). Ова технологија је заснована на непрекидном надгледању главних карактеристика перформанси чврстог диска. Помоћу Kaspersky апликације, можете брзо да сазнате када исправност вашег чврстог диска почне да се погоршава и да ископирате податке са оштећених диск јединица на друге уређаје.

Уколико је Контрола исправности чврстог диска омогућена, Kaspersky апликација стално прати исправност ваших чврстих дискова и обавештава вас уколико се њихово стање погорша. Можете да прикажете исправност унутрашњих и спољашњих чврстих дискова. Обавештења о погоршању исправности чврстог диска приказују се у области обавештења на траци задатака. Опширни извештаји о резултатима праћења чврстих дискова приказују се у одељку Извештаји.

Уколико се исправност вашег чврстог диска погорша и више није безбедно да чувате податке на истом, Kaspersky апликација понудиће вам да копирате податке на друге уређаје како бисте избегли губитак података. Податке са оштећеног чврстог диска можете да копирате на било који добар и доступан уређај.

Можете да онемогућите компоненту Контрола исправности чврстог диска. Након што се онемогући компонента Контрола исправности чврстог диска, Kaspersky апликација вас више не обавештава уколико се промени исправност вашег чврстог диска и не нуди вам да копирате податке са оштећених дискова на друге уређаје.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.