Како да промените поставке шифрованих веза

3. октобар 2023.

ID 157530

Шифроване везе се остварују путем SSL и TLS протокола. Kaspersky апликација подразумевано анализира такве везе приликом добијања захтева од компонената заштите, као што су Заштита поште, Заштита од нежељене поште, Безбедност новца, URL саветник, Приватно прегледање, Безбедно прегледање и Заштита од реклама.

Да бисте променили поставке шифрованих веза:

 1. Отворите главни прозор апликације.
 2. Кликните на Дугме Поставке у доњем делу главног прозора.

  Овим се отвара прозор Поставке.

 3. Пођите до одељка Поставке безбедности.
 4. У пододељку Напредне поставке, кликните на дугме Поставке мреже.
 5. У прозору Поставке мреже пођите до одељка Анализирање шифрованих веза.
 6. Изаберите акцију која би требало да се обави приликом повезивања на Web локације путем шифрованих веза:
  • Не анализирај шифроване везе. Kaspersky апликација не анализира шифроване везе.
  • Анализирај шифроване везе уколико компоненте заштите то захтевају. Kaspersky апликација анализира шифроване везе само по захтеву URL саветника. Ова акција је подразумевано изабрана.
  • Увек анализирај шифроване везе. Kaspersky апликација увек анализира шифроване везе.

  Кликом на везу Прикажи сертификате отвара прозор са листом поузданих сертификата које користе популарне Web локације. Сертификати се додају на ову листу уколико кликнете Додај у поуздане сертификате и настави у упозорењу Kaspersky апликације приликом посете Web локације. Након што додате сертификат на листу, Web локација се сматра поузданом. Можете додати или уклонити сертификате у прозор Поуздани врховни сертификати помоћу Додај и Избриши дугмади.

  Уколико имате више корисничких налога на рачунару, а један од корисника прихвата нови сертификат, тај сертификат се такође додаје на листу поузданих сертификата за све остале кориснике.

 7. Изаберите акцију која би требало да се обави уколико се догоде грешке приликом анализирања шифрованих веза:
  • Занемари. Уколико се одабере ова акција, Kaspersky апликација прекида везу са Web локацијом на којој се догодила грешка анализирања.
  • Упитај. Уколико се догоди грешка приликом анализирања шифроване везе на Web локацији, Kaspersky апликација приказује обавештење где можете одабрати акцију:
   • Занемари. Kaspersky апликација прекида везу са Web локацијом на којој се догодила грешка.
   • Додај домен у изузетке. Kaspersky апликација додаје адресу Web локације на листу поузданих адреса. Kaspersky апликација не анализира шифроване везе на Web локацијама које се налазе на листи поузданих адреса. Те Web локације можете да видите тако што ћете да кликнете на везу Поуздане адресе.

   Ова опција је подразумевано изабрана.

  • Додај домен у изузетке. Kaspersky апликација додаје Web локацију на листу поузданих адреса. Kaspersky апликација не анализира шифроване везе на Web локацијама које се налазе на листи поузданих адреса. Ове Web локације се приказују у прозору Поуздане адресе који се може отворити кликом на везу Поуздане адресе.
 8. Кликните на Поуздане адресе како бисте отворили прозор Поуздане адресе и обавили следеће акције:
  1. Кликните на дугме Додај како бисте додали Web локацију у листу изузетих из анализирања шифрованих веза.
  2. Име домена Web локације унесите у пољу Име домена.
  3. Кликните на дугме Додај.

   Kaspersky апликација неће анализирати шифроване везе на тој Web локацији. Имајте на уму да додавањем Web локација у листу поузданих адреса можете ограничити функционисање анализирања Web локација и то компоненти заштите као што су Безбедност новца, URL саветник, Приватно прегледање, Безбедно прегледање и Заштита од реклама.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.