Новчаник за заштиту идентитета

3. октобар 2023.

ID 232503

Уколико чувате важна документа на вашем рачунару, на пример, скенирана лична документа, владина документа, уговоре, и тако даље, препоручујемо вам да таква документа додате у безбедни новчаник. Новчаник за заштиту идентитета је шифрована датотека која захтева уношење главне лозинке за приступ. Ово гарантује безбедност ваших личних података тако што спречава трећа лица да приступе документима.

Основни подаци о главној лозинки

Главна лозинка је јединствена лозинка коју Kaspersky апликација користи за шифровање ваших података у новчанику. Препоручујемо да користите главну лозинку која садржи осам или више знакова, велика и мала слова као и бројеве и специјалне знакове.

Из безбедносних разлога, Kaspersky апликација не чува главну лозинку на вашим уређајима и не шаље је у Интернет складиште. Препоручујемо да запамтите или запишете главну лозинку и чувате је на безбедној локацији пошто не постоји начин да вратите заборављену лозинку.

Основни подаци о шифровању

Kaspersky апликација шифрује податке користећи алгоритам симетричног кључа који је заснован на Напредном стандарду за шифровање (AES). Кључ је изведен из ваше главне лозинке засноване на Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2). AES алгоритам се користи широм света за заштиту тајних података. Овај алгоритам има минималне захтеве RAM меморије, тако да ваши подаци могу да буду шифровани и дешифровани у року од само неколико секунди.

Како да додате документ у новчаник

Како издвојити документ из новчаника

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.