Провера крађе идентитета

3. октобар 2023.

ID 236460

Ваш број телефона је ваш лични документ у банкарским апликацијама, интернет продавницама и на друштвеним мрежама. Уколико неко прибави податке који су повезани са вашим бројем телефона, они лако могу да се представе као ви—и, на пример, узму зајам у ваше име.

Компонента Провера крађе идентитета проверава да ли је процурео ваш број телефона у базама податка. Након покретања провере, приказаћемо сва места на којима имате налоге са овим бројем телефона и одакле је дошло до цурења података. Такође ћемо приказати категорије података који су процурели и дати вам препоруке шта можете да урадите по том питању. Поред вашег броја телефона, можете да проверите и бројеве телефона чланова ваше породице. Сви бројеви телефона које додате редовно ће се проверавати и уколико се открију нова цурења, примићете обавештење на свом уређају.

Да бисте проверили број телефона на цурење података:

 1. Отворите главни прозор апликације.
 2. Пођите до одељка Идентитет.
 3. У пододељку Провера крађе идентитета, кликните на дугме Провери.
 4. Ово отвара прозор; у том прозору, унесите ваш број телефона и кликните на Провери одмах.

  Ово отвара прозор са условима и одредбама обраде личних података.

 5. Уколико прихватате услове и одредбе обраде личних података, кликните на Прихватам.

  Резултати провере су приказани у прозору Провера крађе идентитета.

  Након што додате број телефона он ће се редовно проверавати, а ви ћете примати обавештења у вези са резултатима провере.

 6. Уколико не желите да се ваш број телефона редовно проверава, уклоните га са листе тако што ћете кликнути на Избришите уређај.

Приликом тражења цурења података из налога повезаних са бројем телефона, следеће информације се обрађују: део хешованог броја телефона, ID ваше апликације у систему носиоца права, пуна верзија апликације.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.