Конфигурисање компоненте Заштита поште

3. октобар 2023.

ID 70873

Kaspersky апликација омогућава анализирање порука е-поште на штетне објекте помоћу компоненте Заштита поште. Заштита поште се покреће са оперативним системом, покреће се и непрестано остаје у RAM меморији рачунара, анализира све поруке е-поште које су послате или примљене путем POP3, SMTP, IMAP и NNTP протокола, као и шифроване везе (SSL) за POP3, SMTP и IMAP протоколе.

Заштита поште подразумевано анализира долазне и одлазне поруке. Уколико је потребно, можете да омогућите анализирање само долазних порука.

Да бисте конфигурисали компоненту Заштита поште:

 1. Отворите главни прозор апликације.
 2. Кликните на Дугме Поставке у доњем делу главног прозора.

  Овим се отвара прозор Поставке.

 3. Изаберите одељак Поставке безбедности.
 4. У прозору Поставке безбедности изаберите компоненту Заштита поште.

  Ово вас води до прозора Поставке Заштите поште.

 5. Уверите се да је поље за потврду у горњем делу прозора, које омогућава / онемогућава компоненту Заштита поште, обележено.
 6. Изаберите ниво безбедности:
  • Оптимално. Уколико је постављен овај ниво безбедности, Заштита поште анализира долазне и одлазне поруке, као и приложене архиве и хеуристичко анализирање са нивоом детаљности Осредње анализирање.
  • Слабо. Уколико изаберете овај ниво безбедности, компонента Заштита поште анализира долазне поруке само без анализирања приложених архива.
  • Екстремно. Уколико је постављен овај ниво безбедности, Заштита поште анализира долазне и одлазне поруке, као и приложене архиве и хеуристичко анализирање са нивоом детаљности Опсежно анализирање.
 7. Из одељка Акција приликом откривања претње изаберите акцију коју желите да компонента Заштита поште обави приликом откривања зараженог објекта (на пример, дезинфекција).

Уколико се не открију претње у поруци е-поште или уколико су сви заражени објекти успешно дезинфиковани, порука постаје доступна за даље приступање. Уколико компонента не успе да дезинфикује заражени објекат, Заштита поште преименује или брише објекат из поруке и додаје обавештење у наслов поруке где уписује да је поруку обрадила Kaspersky апликација. Пре брисања објекта, Kaspersky апликација прави резервну копију исте и смешта њену копију у Карантин.

Када надоградите на новију верзију апликације, не чувају се поставке које је конфигурисао корисник унутар Заштите поште. Нова верзија апликације користиће подразумеване поставке Заштите поште.

Уколико током анализирања Kaspersky апликација открије лозинку за архиву у тексту поруке, лозинка се користи за анализирање садржаја те архиве. Лозинка се не чува. Архива се распакује пре анализирања. Уколико апликација закаже приликом распаковања архиве, можете ручно да избришете датотеке које су распаковане на следећој путањи: %systemroot%\temp. Датотеке имају префикс PR.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.