Конфигурисање обавештења о недостацима у Wi-Fi мрежама

3. октобар 2023.

ID 81791

Уколико Kaspersky VPN Secure Connection није инсталиран на вашем рачунару, Kaspersky апликација приказује обавештење о повезивању на Wi-Fi мреже и небезбедном преносу ваших лозинки путем Интернета. Повезивање и пренос лозинке можете дозволити или блокирати из прозора обавештења.

Након што инсталирате Kaspersky VPN Secure Connection, поставке за приказивање обавештења у вези са повезивањем на Wi-Fi мреже и пренос нешифрованих лозинки постају неактивне. Поставке обавештења за Wi-Fi мреже можете конфигурисати у оквиру Kaspersky VPN Secure Connection.

Да бисте конфигурисали обавештења о рањивостима у Wi-Fi мрежама:

 1. Отворите главни прозор апликације.
 2. Кликните на Дугме Поставке у доњем делу главног прозора.

  Овим се отвара прозор Поставке.

 3. Изаберите одељак Поставке безбедности.
 4. Изаберите компоненту Заштитни зид.

  Прозор приказује поставке компоненте Заштитни зид.

 5. Обележите Обавести о рањивостима у Wi-Fi мрежама уколико желите да добијате обавештења приликом повезивања на рањиве бежичне мреже. Уколико не желите да добијате обавештења, уклоните обележје из поља. Овом пољу можете приступити уколико Kaspersky VPN Secure Connection није инсталиран на рачунару.
 6. Кликните на везу Изаберите категорије и изаберите категорије рањивости Wi-Fi мреже. Када покушате да се повежете на неку Wi-Fi мрежу одређене рањивости, Kaspersky апликација ће вас обавестити о томе.
 7. Уколико је обележено поље Обавести о рањивостима у Wi-Fi мрежама, можете да уредите напредне поставке за приказ обавештења:
  • Обележите поље Блокирај и упозори о небезбедном преносу лозинки путем Интернета да блокирате сав пренос лозинки у нешифрованом тексту када попуните поља Лозинка на Интернету.
  • Кликом на везу Омогући враћате подразумеване вредности поставке за приказ обавештења о преносима лозинки у нешифрованом облику. Уколико сте претходно блокирали приказ обавештења о преносу лозинки у нешифрованом облику, приказ тих обавештења се наставља.

Приликом повезивања на заштићене Wi-Fi мреже апликација приказује обавештење у ком вас пита да ли имате поверења у нову мрежу. Можете да изаберете једну од следећих опција:

 • Не, блокирај спољни приступ рачунару. Све спољне везе ове мреже су блокиране осим повезивања покренутих са вашег уређаја. Можете да користите Интернет и посећујете све Web локације. Остали корисници на овој мрежи неће моћи да се повежу са ресурсима на вашем рачунару (на пример, неће имати приступ садржајима ваших дискова, укључујући дељене фасцикле).
 • Забрани, али дозволи дељени приступ. Можете да користите Интернет и посећујете све Web локације. Остали корисници на овој мрежи неће имати приступ ресурсима вашег рачунара, али ће имати приступ ресурсима намењеним за дељење (на пример, дељеним фасциклама).
 • Да, омогући сваку активност на мрежи. Све везе у овој мрежи биће омогућене. Можете да користите Интернет и посећујете све Web локације. Остали корисници на овој мрежи моћи ће да се повежу на ваш рачунар без ограничења (на пример, имаће приступ садржајима ваших дискова).

Уколико је искључена функционалност Надзор паметног дома, обавештења у вези са претходно откривеним рањивостима Wi-Fi мреже остају у корисничком интерфејсу производа. Можете сакрити ова обавештења. Да бисте избрисали обавештења, потребно је да прекинете везу са тренутном Wi-Fi мрежом или урадите следеће:

 1. Решите претходно откривене рањивости.
 2. Укључите функционалност Надзор паметног дома.
 3. Анализирате Wi-Fi мрежу на рањивости.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.