Основни подаци о приступу апликације Web камери и микрофону

3. октобар 2023.

ID 82474

Уљези могу покушати да вас шпијунирају путем Web камере или да вас прислушкују тако што ће добити приступ микрофону. Kaspersky апликација штити Web камеру и микрофон од неовлашћеног приступа уколико је омогућена компонента Контрола Web камере и микрофона. У поставкама компоненте можете свим апликацијама блокирати приступ Web камери и микрофону или захтевати да будете обавештени сваки пут када апликација покуша да добије приступ Web камери или микрофону.

Уколико је компонента омогућена, али приступ Web камери и микрофону није у потпуности блокиран, приступ се одобрава или ускраћује на основу групе поузданости којој релевантна апликација припада. Приступ се блокира апликацијама које припадају групама Веома ограничено или Непоуздано.

У прозору поставки Спречавања упада, можете да дозволите приступ Web камери или микрофону апликацијама које су у групама Веома ограничено и Непоуздано. Уколико апликација која припада групи Слабо ограничено покуша да приступи Web камери или микрофону, Kaspersky апликација јој блокира приступ и обавештава вас о томе уколико сте подесили обавештења у поставкама компоненте.

Из падајуће листе обавештења, апликацији можете да блокирате приступ Web камери или микрофону или да пођете до поставки приступа. Обавештење није приказано уколико су неке апликације покренуте у пуном режиму рада на вашем рачунару.

Из падајуће листе обавештења можете да одаберете да сакријете ово обавештење или да одете до поставки и конфигуришете приказ обавештења.

Како Kaspersky управља Web камером

Како Kaspersky управља микрофоном

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.