О ажурирању база података и модула апликације

3. октобар 2023.

ID 93957

Пакет инсталације садржи базе података и модуле апликације. Употребом ових база података:

 • Апликација углавном открива претње помоћу услуге Kaspersky Security Network која захтева везу са Интернетом.
 • Апликација открива злонамерне рекламе, аутоматске позиваоце и други легитиман софтвер који провалници могу да искористе како би оштетили ваш рачунар или личне податке.

Како бисте добили потпуну заштиту, препоручујемо вам да антивирусне базе и модуле апликације ажурирате чим се апликација инсталира.

Базе података и модули апликације се ажурирају у фазама:

 1. Апликација покреће ажурирање база података и модула апликације у складу са наведеним поставкама: аутоматски, по плану или на захтев. Апликација контактира извор ажурирања који садржи пакете за ажурирање антивирусних база и модула апликације. Потребно је поново покренути рачунар како бисте довршили инсталацију пакета ажурирања за модуле апликације.
 2. Апликација упоређује постојеће базе података са базама података које су доступне на извору за ажурирање. Уколико се базе података разликују, апликација преузима делове који недостају у бази података.

Апликација затим користи ажуриране базе података и модуле апликације како би анализирала рачунар на вирусе и друге претње.

Извори ажурирања

Можете да употребите следеће изворе ажурирања:

 • Kaspersky сервери за ажурирање
 • HTTP или FTP сервер
 • Мрежну фасциклу

Посебне напомене су укључене приликом ажурирања антивирусних база и модула апликације

Ажурирања антивирусних база и модула апликација су предмет следећих ограничења и специфичности:

 • Антивирусне базе се сматрају неажурним након што прође један дан, а као веома неажурне након седам дана.
 • Да бисте преузели пакет ажурирања са Kaspersky сервера, потребна је веза са Интернетом.
 • Ажурирања антивирусних база и модула апликација нису доступна у следећим случајевима:
  • Када претплата истекне, а грејс период или режим ограниченог функционисања нису доступни.
  • Када се користи мерена мобилна веза са Интернетом. Ово ограничење се примењује на рачунарима који раде под Microsoft Windows 8 или новијим верзијама овог оперативног система, уколико су аутоматска ажурирања или планирана ажурирања омогућена, а постављен је лимит на саобраћај који се остварује путем мерене мобилне везе. Уколико желите да апликација ажурира антивирусне базе и модуле апликације у овом случају, поништите поље Ограничи саобраћај на мереним везама у оквиру Поставке → Поставке безбедностиНапредне поставкеПоставке мреже.
  • Апликација се користи под претплатом добављача услуге и потребно је да прекинете претплату на Web локацији добављача услуге.

Инсталација пакета ажурирања

Када се прими пакет ажурирања (исправка), апликација је аутоматски инсталира. Да бисте завршили инсталацију пакета ажурирања, потребно је да поново покренете рачунар. Док се рачунар поново не покрене, икона апликације у траци задатака је црвена, а прозор апликације Центар за обавештења приказује питање да ли желите да се рачунар поново покрене.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.