О Kaspersky Anti-Virus апликацији

29. август 2019.

ID 87342

Kaspersky Anti-Virus пружа свеобухватну заштиту од различитих типова информационих, безбедносних претњи. Доступне су различите функције и компоненте за заштиту као засебни делови Kaspersky Anti-Virus апликације како би се пружила свеобухватна заштита.

Заштита рачунара

Сваки тип претње се обрађује од стране посебне компоненте за заштиту. Можете омогућити или онемогућити компоненте за заштиту, као и да конфигуришете њихове поставке.

Као додатак заштити у реалном времену коју пружају безбедносне компоненте, препоручујемо вам да редовно анализирате свој рачунар на вирусе и друге злонамерне програме. Ово је неопходно како бисте спречили сваку могућност ширења злонамерних програма који нису били откривени од стране компонената за заштиту, на пример, јер је ниво безбедности, из неког разлога, био постављен на најнижи.

Да бисте задржали Kaspersky Anti-Virus ажурним, потребно је да ажурирате базе података и модуле апликације које користи апликација.

Неки конкретни задаци које повремено треба покренути (као што је уклањање трагова корисничке активности у оперативном систему) обављају се помоћу напредних алатки и чаробњака.

Оно шта следи је опис логике како компоненте заштите утичу када је Kaspersky Anti-Virus постављен да ради у режиму који препоручују Kaspersky стручњаци (другим речима, са подразумеваним поставкама апликације).

Заштита датотека

Заштита датотека штити све датотеке у систему од заразе. Компонента се покреће заједно са оперативним системом, константно остаје у RAM меморији и анализира све датотеке које се отворе, сачувају или покрену на вашем рачунару и свим повезаним уређајима. Kaspersky Anti-Virus пресреће сваки покушај приступа датотеци и анализира исту на познате вирусе и друге злонамерне програме. Даљи приступ датотеци је дозвољен само уколико датотека није заражена или је успешно дезинфикована. Уколико датотеку није могуће дезинфиковати из било ког разлога, иста се брише. Копија датотеке се премешта у карантин када се то догоди. Уколико је заражена датотека смештена на истој локацији одакле је раније избрисана датотека са истим именом, карантин чува само копију последње датотеке. Копија претходне датотеке са истим именом се не чува.

Заштита е-поште

Заштита е-поште анализира долазне и одлазне поруке е-поште на вашем рачунару. Порука е-поште постаће доступна примаоцу само уколико нису пронађени штетни објекти.

Web заштита

Web заштита пресреће и блокира извршење скрипти на Web локацијама уколико су оне опасне. Web заштита такође надгледа сав Web саобраћај и блокира приступ штетним Web локацијама.

Заштита размене порука

Заштита размене порука омогућава безбедну употребу клијената за размену порука. Компонента штити од информација које долазе на ваш рачунар путем протокола за тренутну размену порука. Заштита размене порука омогућава безбедан рад разним апликацијама за дописивање.

Надзорник система

Компонента Надзорник система може да иврши опозив промена које злонамерна или друга активност апликације начини на оперативном систему.

Компонента штити од злонамерног софтвера, што укључује:

  • Програме који траже слабости у систему
  • Програме за закључавање екрана
  • Програме за шифровање података
  • Програме који шифрују податаке или блокирају приступ датотекама или систему и покушавају да изнуде откупнину за враћање датотека или приступ истима

Није препоручено искључивање ове компоненте.

Заштита од мрежних напада

Заштита од мрежних напада се учитава током покретања оперативног система и прати активности долазног саобраћаја које су карактеристичне за мрежне нападе. Када је напад на рачунар откривен, Kaspersky Anti-Virus блокира сваку мрежну активност са нападачевог рачунара упућену ка вашем рачунару.

Заштита од превара

Заштита од превара проверава адресе и трага да ли се оне налазе на листи преварантских адреса. Ова компонента је уграђена у компоненте Web заштита и Заштита размене порука.

Тастатура на екрану

Тастатура на екрану спречава пресретање података унетих са хардверске тастатуре и штити личне податке од покушаја пресретања који користе слике са екрана.

My Kaspersky

Уколико рачунар има инсталиран Kaspersky Anti-Virus, онда можете даљински управљати заштитом тог рачунара путем My Kaspersky Web локације.

Безбедна веза

Kaspersky Anti-Virus штити ваше податке приликом повезивања на небезбедне Wi-Fi мреже.

У овом одељку Помоћи

Шта је ново

Хардверска и софтверска захтевност

Компатибилност са другим Kaspersky апликацијама

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.