Основни подаци о Kaspersky VPN

24. август 2023.

ID 140368

У неким регијама употреба VPN услуге је законски регулисана. Како бисте сазнали више информација, прочитајте овај чланак.

Kaspersky VPN сакрива вашу стварну локацију и шифрује све податке које ваш уређај пошаље и прими.

Како то функционише

Јавне Wi-Fi мреже могу бити недовољно заштићене, на пример, Wi-Fi мрежа може да користи рањиви протокол за шифровање или популаран назив Wi-Fi мреже (SSID). Када купујете на интернету путем небезбедне Wi-Fi мреже, ваше лозинке и други поверљиви подаци могу се пренети без шифровања. Хакери могу пресрести ваше поверљиве податке, сазнати детаље ваше платне картице и на тај начин приступити вашем новцу.

Када се повезујете на Wi-Fi мрежу, апликација проверава мрежу. Уколико Wi-Fi мрежа није безбедна, апликација од вас тражи да омогућите безбедну везу преко посебно додељеног виртуелног сервера. На овај начин, апликација шаље и прима ваше податке путем шифроване безбедне везе. Овај поступак гарантује да нико у Wi-Fi мрежи не може пресрести ваше приватне податке.

Погодности

Kaspersky VPN обезбеђује следеће погодности:

  • Безбедно коришћење система плаћања и Web локација за резервације смештаја. Нико у Wi-Fi мрежи неће моћи да пресретне податке ваше платне картице док вршите интернет плаћања, резервишете хотелске собе или изнајмљујете аутомобиле.
  • Заштита ваше приватности. Други не могу да одреде IP адресу вашег уређаја или вашу локацију.
  • Заштита ваших личних података. Нико у Wi-Fi мрежи неће моћи да пресретне и прочита вашу е-пошту, директне поруке и приватну преписку на друштвеним мрежама.

Подразумевано имате бесплатну верзију Kaspersky VPN апликације. Можете прећи на неограничену верзију.

Сада можете да користите VPN у надограђеној, свеобухватној апликацији — Kaspersky апликацији за Android. Ова апликација има све што вам је потребно за вашу заштиту и приватност, а обухвата и све остале функције Kaspersky Security Cloud и Kaspersky VPN Secure Connection апликација.

Након што инсталирате Kaspersky апликацију, додирните VPN и пратите упутства на екрану како бисте пренели ваше VPN поставке.

Након што се ове поставке пренесу, VPN ће радити кроз Kaspersky апликацију. Истовремено, VPN функционалност престаје са радом у Kaspersky Security Cloud и Kaspersky VPN Secure Connection апликацијама тако да можете да их избришете.

Безбедна веза се аутоматски прекида док се преносе VPN поставке у Kaspersky апликацију.

Уколико желите да пренесете VPN поставке, потребно је да обе апликације буду повезане на исти My Kaspersky налог. Уколико имате различите претплате и желите да их користите истовремено, мораћете да се обратите Корисничком сервису.

Можете и даље да се предомислите и користите Kaspersky VPN Secure Connection уместо Kaspersky апликације. Међутим, поставке се не могу вратити назад из Kaspersky апликације. Уколико одлучите да наставите да користите Kaspersky Security Cloud или Kaspersky VPN Secure Connection, биће потребно да ручно конфигуришете VPN поставке.

Основни подаци о претплати

Уколико имате My Kaspersky налог на ком је Unlimited претплата за Kaspersky VPN Secure Connection, можете се пријавити из Kaspersky апликације и користити претплату.

Уколико сте користили анонимну претплату за Kaspersky VPN Secure Connection, биће потребно да се повежете на свој My Kaspersky налог. Као резултат тога, ваша претплата више неће бити анонимна.

Употреба VPN протокола може бити регулисана локалним законодавством. VPN можете користити само у складу са његовом сврхом и без кршења локалног законодавства.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.