Усклађеност са законом Европске уније

24. август 2023.

ID 167044

Дистрибуирање у Европској унији захтева да Kaspersky апликација буде у складу са условима Општа уредба о заштити података о личности (GDPR).

Приликом прихватања Уговора о лиценцирању са крајњим корисником и Смерница за приватност, потврђујете да имате довољно година како бисте инсталирали Kaspersky апликацију унутар Европске уније. Након што се Kaspersky апликација инсталира, биће вам понуђено да прочитате и прихватите услове и одредбе потребне за почетно подешавање и употребу Kaspersky апликације.

Постоје такође и две необавезне Изјаве које можете да прихватите: Kaspersky Security Network Изјава која је потребна за убрзање реакције Софтвера на информационе и претње по мрежну безбедност, и Изјава о обради података у сврхе маркетинга која је потребна како бисте дозволили Kaspersky апликацији да вам нуди боље понуде. Уколико одлучите да прихватите ове Изјаве, можете их одбити у поставкама апликације у било ком тренутку.

Читање и прихватање или одбијање додатних услова и одредаба

Бићете упитани да прихватите Изјава у вези са обрадом података ради пружања VPN функције је потребна како би VPN функција радила, као и Изјава о обради података у сврху пружања функционалности Надзор паметног дома, која је потребна како би функција Надзор паметног дома радила, први пут када отворите екран ове функције у апликацији (упамтите да је потребна претплата за Kaspersky апликацију како бисте омогућили функцију Надзор паметног дома).

Можете у било ком тренутку да опозовете свој пристанак за пружање података потребних да Надзор паметног дома или VPN функција ради.

Опозив пристанка и искључивање релевантних функција

Уколико одбијете Изјава у вези са обрадом података ради пружања VPN функције, VPN функција престаје са радом. Уколико одбијете Изјава о обради података у сврху пружања функционалности Надзор паметног дома, Надзор паметног дома функција престаје са радом.

Према условима GDPR, имате одређена права у вези са својим личним подацима (прочитајте одељак „Ваша права и опције” у Смерницама за приватност производа и услуга како бисте сазнали више). Имате право да уклоните све своје личне податке са Kaspersky сервера које сте послали кроз тренутно инсталирану апликацију. Обратите се Корисничком сервису и наведите ID уређаја и инсталације како бисте уклонили све своје личне податке које сте послали тренутном инсталацијом апликације компанији Kaspersky.

Приказ ID ознака вашег уређаја и инсталације

Такође, уколико желите да искористите своје право да уклоните већ послате податке, можете нам се обратити директно путем https://support.kaspersky.com/general/privacy како бисте затражили брисање података.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.