Провера да ли цуре подаци

24. август 2023.

ID 216082

Функција Провера да ли цуре подаци тражи ваше личне податке на интернету и у подземљу интернета (од бројева ваших платних картица до података социјалног осигурања) Функција Провера да ли цуре подаци вас упозорава уколико ваши подаци постану јавно доступни.

Уколико немате претплату за Kaspersky Plus или Premium, доступна вам је ограничена функционалност: апликација проверава да ли цуре подаци само за ваш My Kaspersky налог. Такође је потребно да ручно покренете ово анализирање. Потпуна функционалност и аутоматско анализирање налога је доступно уколико имате претплату за Kaspersky Plus или Premium.

Интернет криминалци могу да добију приступ разним базама података Web ресурса и тако украду податке корисничког налога. Помоћу ове функције, можете да сазнате да ли су подаци вашег налога украдени, те можете предузети препоручене акције како бисте заштитили своје податке.

Kaspersky апликација проверава наведени налог и уколико провера открије да су ваши подаци потенцијално јавно доступни, апликација вас обавештава о томе и приказује листу локација са којих је можда дошло до цурења података, датум могућег цурења података и категорије података којима се може јавно приступити.

Kaspersky апликација вам омогућава да проверите да ли постоје потенцијална цурења, не само ваших података, већ и података других корисничких налога, на пример, који припадају вашим пријатељима и породици.

Уколико имате Kaspersky Plus или Premium претплату, поред вашег My Kaspersky налога можете да подесите аутоматску проверу за још 50 налога.

Приликом провере корисничких налога, Kaspersky не преузима податке у читљивом формату. Подаци се користе само за извршење наведене провере и не чувају се. Приликом откривања цурења података, Kaspersky апликација не добија приступ самим корисничким подацима. Она пружа само информације о категоријама података који би могли бити јавно доступни.

У овом одељку

Основни подаци о Провери да ли цуре подаци

Провера вашег налога

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.