Шта да радите уколико изгубите уређај или га украду

24. август 2023.

ID 95353

Уколико је ваш мобилни уређај изгубљен или украден, можете га закључати и покушати да га лоцирате. Уколико га није могуће лоцирати, можете избрисати све податке са њега. Слањем команди уређају путем My Kaspersky, можете даљински да управљате уређајем.

Даљинско управљање уређајем који је изгубљен или украден, путем My Kaspersky подржава само мобилне уређаје на којима је покренута Kaspersky апликација. Потребно је да прво подесите функцију Заштита од крађе у апликацији како бисте заштитили свој уређај. Потребно је да уређај буде укључен и повезан на интернет како би могао да прима команде. За више информација прочитајте помоћ за апликацију на Kaspersky Online помоћ.

Да бисте послали команду мобилном уређају:

 1. Пођите до одељка Уређаји.
 2. Кликните на мобилни уређај који вас занима.

  Отвара се прозор за управљање мобилним уређајем.

 3. Кликните на дугме <назив команде>.
 4. Потврдите акцију.

  Статус и резултати извршавања команде су приказани у одељку Историја заштите од крађе.

Можете послати следеће команде мобилном уређају:

 • Закључај и лоцирај

  Ова команда закључава мобилни уређај и лоцира га помоћу GPS и GSM мреже. Локација мобилног уређаја се приказује на карти у одељку резултати. Координате локације се додатно шаљу на адресу е-поште која је наведена у поставкама вашег налога. Такође можете да наведете и текст који ће се приказати на екрану закључаног мобилног уређаја.

 • Аларм

  Ова команда закључава ваш мобилни уређај и оглашава аларм на њему, чак и када је на уређају искључен звук. Такође можете да наведете и текст који ће се приказати на екрану закључаног мобилног уређаја.

 • Снимак лица

  Помоћу ове команде, можете да закључате ваш мобилни уређај и направите снимак лица особе која тренутно користи ваш уређај. Можете да примите снимке лица само са мобилних уређаја који имају предњу камеру. Ова команда се не може извршити на уређајима без предње камере. Можете да погледате примљене снимке лице у одељку резултати. Такође можете да наведете и текст који ће се приказати на екрану закључаног мобилног уређаја.

  Како да погледате примљене снимке лица

  Снимци лица не могу бити направљени у Немачкој услед локалних правних аката. Уређај се само закључа.

 • Брисање свих података

  Ова команда брише све податке који се налазе на вашем мобилном уређају. Мобилни уређај се враћа на фабричка подешавања.

  Уколико мобилном уређају пошаљете команду Избриши све податке, Kaspersky апликација се такође брише након што се команда изврши. Мобилни уређај више неће бити у стању да прима будуће даљинске команде.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.