Провера да ли цуре подаци

28. септембар 2023.

ID 216082

Функција Провера да ли цуре подаци тражи ваше личне податке на интернету и у подземљу интернета (од бројева ваших платних картица до података социјалног осигурања) Функција Провера да ли цуре подаци вас упозорава уколико ваши подаци постану јавно доступни.

Ако немате претплату на личне и породичне пакете Kaspersky Security Cloud, доступна вам је ограничена функционалност: апликација само проверава ваш My Kaspersky налог за цурење података. Такође је потребно да ручно покренете ово анализирање. Пуна функционалност и аутоматско скенирање налога су доступни ако имате претплату на личне и породичне пакете Kaspersky Security Cloud.

Интернет криминалци могу да добију приступ разним базама података Web ресурса и тако украду податке корисничког налога. Помоћу ове функције, можете да сазнате да ли су подаци вашег налога украдени, те можете предузети препоручене акције како бисте заштитили своје податке.

Kaspersky апликација проверава наведени налог и уколико провера открије да су ваши подаци потенцијално јавно доступни, апликација вас обавештава о томе и приказује листу локација са којих је можда дошло до цурења података, датум могућег цурења података и категорије података којима се може јавно приступити.

Kaspersky апликација вам омогућава да проверите да ли постоје потенцијална цурења, не само ваших података, већ и података других корисничких налога, на пример, који припадају вашим пријатељима и породици.

Ако имате претплату на личне и породичне пакете Kaspersky Security Cloud, можете да подесите аутоматске провере за до 50 налога поред сопственог My Kaspersky налога.

Приликом провере корисничких налога, Kaspersky не преузима податке у читљивом формату. Подаци се користе само за извршење наведене провере и не чувају се. Приликом откривања цурења података, Kaspersky апликација не добија приступ самим корисничким подацима. Она пружа само информације о категоријама података који би могли бити јавно доступни.

У овом одељку

Провера вашег налога

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.