Управљање прикупљањем података и поставкама приватности

28. септембар 2023.

ID 231504

Помоћу функције Приватност на друштвеним мрежама можете сазнати које ваше личне податке прикупља Google, очистити историју претраге и онемогућити прикупљање података.

Управљање вашом Google историјом

Управљање праћењем података од стране Google

Уколико зауставите праћење података за апликације и Web претрагу, персонализација ваших Google услуга може бити ограничена. На пример, Google може престати да вам препоручује места која вас занимају, а резултати претраге на интернету могу постати мање релевантни. Праћење података биће онемогућено у свим апликацијама и на свим Web локацијама и уређајима на којима сте пријављени на исти налог. Након што зауставите праћење података, Google и даље може неко време да користи прикупљене информације о вашој недавној претрази како би побољшао резултате Web претраге током активне сесије. Онемогућавање праћења не доводи до брисања свих претходно прикупљених информација. Ове и друге податке можете да прегледате и избришете на myactivity.google.com. Посетите policies.google.com како бисте сазнали више о подацима које ће Google и даље прикупљати и због чега.

Помоћу функције Приватност на друштвеним мрежама, можете да проверите тренутне поставке приватности за Facebook, LinkedIn, Instagram или Telegram, и да их подесите директно у Kaspersky апликацији.

Да бисте проверили и управљали поставкама приватности за Facebook, LinkedIn, Instagram или Telegram:

  1. Отворите Kaspersky апликацију.
  2. Отворите одељак Приватност на друштвеним мрежама. Прочитајте информације на екранима који се појављују када први пут отворите одељак.
  3. На главном екрану функције Приватност на друштвеним мрежама, идите на одељак Услуге и додирните назив услуге. Пријавите се на свој Facebook, LinkedIn, Instagram или Telegram налог када се то од вас затражи.
  4. Додирните категорију поставки приватности коју желите да прегледате. Затим поставите прилагођена правила која желите.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.