Аутоматски антивирус

28. септембар 2023.

ID 71782

Систем аутоматског антивируса обезбеђује антивирусну заштиту. Компонента открива и неутралише претње, аутоматске позиваоце и апликације које уљези могу да искористе како би оштетили ваш уређај или искористили ваше личне податке.

Анализирање уређаја

Анализирање уређаја извршава следеће функције:

 • Анализирање. У зависности од вашег одабира, апликација анализира следеће:
  • Целокупан систем датотека
  • Само инсталиране апликације
  • Одабрану датотеку или фасциклу
 • Ажурирање. Апликација преузима ажурирања антивирусних база података које се користе за откривање претњи. Ажурирање обезбеђује да ваш уређај има најновију заштиту.
 • Карантин. Апликација премешта у карантин датотеке и апликације у којима се открију неправилности током анализирања. У карантин се смештају датотеке и апликације у компримованом формату како не би могле да нанесу штету уређају. Када се датотека смести у карантин, можете трајно да је избришете или вратите (Kaspersky апликација препоручује да не враћате датотеке из карантина пошто би оне могле да оштете ваш уређај). Када се апликација смести у карантин, можете само да је трајно избришете.

  Како да вратите датотеке из карантина у њихове оригиналне фасцикле или да их трајно избришете

Аутоматски антивирус

Аутоматски антивирус обухвата све функције Анализирање уређаја и обезбеђује аутоматску непрекидну заштиту уређаја. Аутоматски антивирус открива претње у датотекама којима се приступа и анализира апликације у реалном времену чим се инсталирају на уређај. Антивирусне базе података и Kaspersky Security Network интернет услуге се користе у сврху пружања аутоматске заштите.

Уколико се на уређај инсталира апликација која прикупља и шаље информације, Kaspersky апликација може да је препозна као злонамерну.

Конфигурација поставки компоненте Аутоматски антивирус

Такође погледајте

Анализирање

Ажурирање антивирусних база података

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.