Основни подаци о Заштити рекламних порука

1. април 2021.

ID 127381

Компонента Заштита од реклама је направљена да пружи заштиту од реклама док сурфујете Интернетом. Заштита од реклама блокира рекламне поруке које се приказују на Web локацијама које посетите и у интерфејсима неких апликација. Заштита од реклама блокира рекламне поруке које су наведене у листи познатих рекламних порука, а која се налази у Kaspersky Internet Security бази података. Блокирањем рекламних порука можете управљати путем Kaspersky Internet Security интерфејса или директно из прегледача.

Рекламне поруке су подразумевано дозвољене на Web локацијама са листе Kaspersky Web локације. Ову листу су саставили Kaspersky стручњаци и садржи Kaspersky Web локације и његове партнерске Web локације које приказују Kaspersky рекламе. Ову листу можете приказати или онемогућити употребу ове листе уколико сматрате да је неопходно да се блокирају рекламне поруке на Web локацијама Kaspersky компаније и његових партнера.

Бројач блокираних рекламних порука приказује укупан број блокираних реклама на читавој Web локацији, у зависности од тога колико је страница отворено у прегледачу. Уколико је једна страница отворена у прегледачу, рачунају се само блокирања на тој страници. Уколико је у прегледачу отворено неколико страница исте локације, броје се блокиране рекламне поруке на свим страницама исте локације.

У извештајима доступне су информације у вези са радом Заштите од реклама.

Следећа ограничења се примењују на Заштиту од реклама:

 • Неке локације откривају да су рекламе на њиховој страници блокиране и не приказују садржај док корисник не искључи блокатор реклама. Потребно је да додате њену адресу у изузетке како бисте видели садржај такве локације.
 • Уколико се не одреди Web страница на којој је смештена рекламна порука, Kaspersky Internet Security не блокира приказивање рекламне поруке и не приказује информације о томе.
 • Уколико Web страницу, на којој је смештена рекламна порука, није могуће одредити, али се ни не поклапа ни са једном отвореном Web страницом из Web прегледача, Kaspersky Internet Security блокира или дозвољава приказ рекламне поруке у зависности од информација које се препознају. Апликација у извештају приказује информације о тој рекламној поруци, али је не обрачунава у статистици Заштите од реклама.
 • Статистика Заштите од реклама приказивања у прегледачу може да садржи рекламне поруке које су блокиране током претходних учитавања Web страница, укључујући рекламне поруке које су раније блокиране и поново учитане.
 • Статистика Заштите од реклама приказивања у прегледачу не садржи рекламне поруке које су блокиране у динамичном садржају странице након што се Web локација учитала.
 • Након инсталирања апликације преко Kaspersky Internet Security 2016 Maintenance Release 1 апликације, следеће поставке могу постати недоступне за уређивање кроз кориснички интерфејс, као и да им се поставе подразумеване вредности:
  • Користи Kaspersky Internet Security листу рекламних порука
  • Разреши IP адресе у имена домена
  • Користи листу блокираних адреса
  • Користи листу дозвољених адреса

  Листа која је раније отворена кликом на везу Конфигуриши блокиране адресе сада је доступна кликом на везу Блокиране рекламне поруке. Листа која је раније отворена кликом на везу Конфигуриши блокиране адресе сада је доступна кликом на везу Дозвољене рекламне поруке.

 • Kaspersky Internet Security не може да блокира одређене рекламне поруке у програму Internet Explorer јер овај прегледач не подржава неке JavaScript функције.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.